BMW-autógyár létrehozásában reménykednek Borsodban

Óvatosan, de arról ír Borsod Online, hogy a BMW autógyárat telepíthet a megyébe. A hír alapja egy március 26-ai kormányrendelet, amiben nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítottak egy Hernádnémeti beruházást. Mintegy 80 ingatlan területén hoznak létre ipari telephelyet és kezdenek bele a munkahelyteremtő beruházásokkal összefüggő hatósági ügyekbe.

A lap próbálta megtudni, hogy pontosan miről is van szó, de a település polgármestere és más sem nyilatkozhatott, mert titoktartási szerződést írtak alá. A telephely mérete autógyárat sejtet, a boon szerint a Miskolccal már többször hírbe hozott BMW települhet a megyébe.

A portfolio.hu szerint a hírt erősítheti, hogy a BMW két potenciális beszállítója, a karon szálak gyártaó japán Toray és a kínai akkumulátorgyártó CATL is érdeklődni kezdett a régió iránt. Ugyanakkor nemcsak nálunk, de a környező országokban is egyre nagyobb gondot jelent az autógyárak ellátása megfelelő munkaerővel.  A szlokvákiai Nyitrán például pravoszláv templomot építenek, hogy ezzel is csábítóbbá tegyék az épülő Jaguár-gyárat szerb és ukrán munkásoknak. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.