Pravoszláv templomot építenek a szerb és ukrán vendégmunkásoknak Nyitrán

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A szlovákiai Nyitra képviselő-testülete jóváhagyta egy 3000 négyzetméteres földterület bérlését a pravoszláv egyház számára annak érdekében, hogy aranyozott hagymakupolás pravoszláv templom épülhessen itt a városban dolgozó ukrán és szerb vendégmunkások számára.

A pravoszláv egyház már 8 éve működik a városban 260 bejegyzett taggal, de rendszeresen csak 30-an járnak templomba, igaz, ünnepekkor százan is összegyűlnek.

A Jaguar autógyárat épít Nyitrán, ha ez készen lesz, valószínűleg még több ukrán és szerb vendégmunkás érkezik a városba, akik majd használhatják a templomot.

Az építkezés várhatóan 300 ezer eurót emészt majd fel, az egyház adományokra is számít. (Új Szó)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.