Pravoszláv templomot építenek a szerb és ukrán vendégmunkásoknak Nyitrán

külföld
2018 április 15., 17:06
comments 120

A szlovákiai Nyitra képviselő-testülete jóváhagyta egy 3000 négyzetméteres földterület bérlését a pravoszláv egyház számára annak érdekében, hogy aranyozott hagymakupolás pravoszláv templom épülhessen itt a városban dolgozó ukrán és szerb vendégmunkások számára.

A pravoszláv egyház már 8 éve működik a városban 260 bejegyzett taggal, de rendszeresen csak 30-an járnak templomba, igaz, ünnepekkor százan is összegyűlnek.

A Jaguar autógyárat épít Nyitrán, ha ez készen lesz, valószínűleg még több ukrán és szerb vendégmunkás érkezik a városba, akik majd használhatják a templomot.

Az építkezés várhatóan 300 ezer eurót emészt majd fel, az egyház adományokra is számít. (Új Szó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt