Magaslest állítottak fel a tatabányai színház mögött

ÁLLAT
2018 április 20., 06:37
comments 75

Egyre nagyobb gondot okoznak Tatabányának a városba betévedő vadak. Vaddisznók, őzek, rókák portyáznak a Turul-hegy oldalában, ahova az utóbbi években sokan költöztek ki a városból. Az így könnyebbé vált élelemszerzés lehetősége pedig vonzza a vadakat.

"Tavaly ősszel a Vértesi Erdészeti és Faipari Zrt. munkatársaival egyeztetve megállapítottuk, hogy hosszú tűvon a leghatékonyabb megoldás a vadkerítés építése lenne" - mondta a Kemmának Berkovics Gergely jegyző. Csakhogy a lakókat nem lehet vadkerítés építésére kötelezni, a városnak meg nincs pénze rá. Ugyan februárban pályáztak egy tízmillió forintos támogatásra, de a vadak addig is gondot jelentenek, amíg ez a pénz megjön.

Átmeneti megoldásként ezért most a város rendőrkapitánysága engedélyezte a helyi vadásztársaságnak, hogy akár városon belül is kilőjék a lakott területen kárt okozó és a lakosságot veszélyeztető vadakat.

"Mivel lakott területen belül nem biztonságos a vadászat, ezért az önkormányzattal és rendőrséggel való egyeztetés után három helyszínt jelöltünk ki, ahol magaslest állítottunk és kukoricát szórtunk ki. A színház mögötti egykori márgabányában, az alsógallai meddőhányónál, és az autópálya melletti nyaralóövezetben" - mondta Hontvári Zoltán, a Vértesaljai Földtulajdonosok Vadásztársaságának elnöke. Mint mondta, 11 vadászuk kapott rá engedélyt, hogy kizárólag ezekről a magaslesekről kilőhesse az állatokat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.