Magaslest állítottak fel a tatabányai színház mögött

2018 április 20., péntek 6:37
77

Egyre nagyobb gondot okoznak Tatabányának a városba betévedő vadak. Vaddisznók, őzek, rókák portyáznak a Turul-hegy oldalában, ahova az utóbbi években sokan költöztek ki a városból. Az így könnyebbé vált élelemszerzés lehetősége pedig vonzza a vadakat.

"Tavaly ősszel a Vértesi Erdészeti és Faipari Zrt. munkatársaival egyeztetve megállapítottuk, hogy hosszú tűvon a leghatékonyabb megoldás a vadkerítés építése lenne" - mondta a Kemmának Berkovics Gergely jegyző. Csakhogy a lakókat nem lehet vadkerítés építésére kötelezni, a városnak meg nincs pénze rá. Ugyan februárban pályáztak egy tízmillió forintos támogatásra, de a vadak addig is gondot jelentenek, amíg ez a pénz megjön.

Átmeneti megoldásként ezért most a város rendőrkapitánysága engedélyezte a helyi vadásztársaságnak, hogy akár városon belül is kilőjék a lakott területen kárt okozó és a lakosságot veszélyeztető vadakat.

"Mivel lakott területen belül nem biztonságos a vadászat, ezért az önkormányzattal és rendőrséggel való egyeztetés után három helyszínt jelöltünk ki, ahol magaslest állítottunk és kukoricát szórtunk ki. A színház mögötti egykori márgabányában, az alsógallai meddőhányónál, és az autópálya melletti nyaralóövezetben" - mondta Hontvári Zoltán, a Vértesaljai Földtulajdonosok Vadásztársaságának elnöke. Mint mondta, 11 vadászuk kapott rá engedélyt, hogy kizárólag ezekről a magaslesekről kilőhesse az állatokat.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt