Napokon belül hazamehet az első hazai tüdőátültetett gyerek

Egészségügy
2018 április 20., 05:53
comments 44

Sikeres műtétet hajtottak végre magyar orvosok a cisztás fibrózisban szenvedő, 13 éves Dorkán, az első hazai tüdőátültetett gyereken. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem klinikai rektorhelyettese szerint a lány jól van, napokon belül haza is mehet.

Dorka tavaly decemberben került fel a transzplantációs listára, amikor egészségi állapota már igen leromlott súlyos betegségétől. A műtétet március végén a Semmelweis Egyetem és az Országos Onkológiai Intézet orvosai végezték el rajta.

Merkely elmondása szerint korábban 24 magyar gyereken végeztek már tüdőátültetést. Őket ugyan magyar orvosok, de Bécsben műtötték. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.