Rákosnak hitték a bernáthegyit, pedig csak megevett négy játékmackót

Nagy volt a kétségbeesés, amikor az állatorvos megvizsgálta Cincit (Maisy), a nyolcéves bernáthegyit. A CT-vizsgálat négy masszív daganatot mutatott ki a gyomrában, így hát rákkal diagnosztizálták.

A műtét során aztán váratlanul szerencsés fordulatot vett a történet. Kiderült, hogy az négy nagy daganat valójában négy játékmackó volt, amiket Cinci jó étvággyal elfogyasztott.

"Hát, nem erre számítottunk" - mondta állatorvosa, Nick Blackburn. "Azt eddig is tudtuk, hogy a kutyák szeretnek rágcsálni, de négy játékmackót lenyelni így is lenyűgöző teljesítmény.

Tájékoztatása szerint Cinci teljesen felépült a műtétből, és a citológiai vizsgálatok szerint nincs rákja. Tulajdonosa, Jane Dickinson szerint Cinci amúgy lopkodta az elfogyasztott játékmackókat, mert azok valójában kis barátjáé, a család csivavájáéi voltak. (Via BBC. Címlapképünk illusztráció, nem Cincit, hanem George-ot ábrázolja. Fotó: Niq Scott / Flickr CC BY NC-ND 2.0)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.