Letartóztatták a Smallville szektabotrányba keveredett főszereplőjét

külföld
2018 április 21., 08:19
comments 105

Múlt héten írtunk róla, hogy nagyon sötét szektabotrányba keveredtek a Smallville című egykori Superman-sorozat női főszereplői, Allison Mack és Kristin Kreuk. A tagjai voltak ugyanis egy NXIVM nevű szektának, amelyről kiderült, hogy a magát mesternek szólíttató vezér számára hajtottak fel szexrabszolgákat.

Kreuk már egy ideje hátat fordított a szektának, Mack viszont nem, pénteken pedig letartóztatták, és bíróság elé állították. A színészőt azzal vádolják, hogy segédkezett a szekta vezetőjének, a márciusban szintén letartóztatott Keith Raniere-nek nők toborzásában, akiket később mind szexuálisan, mind anyagilag kihasználtak. Mack tagadta a vádakat.

Az ügyészség szerint a NXIVM piramisjátékszerűen működött, a tagoknak dollárezreket kellett fizetniük azért, hogy egyre feljebb kerülhessenek a ranglétrán. Allison Mack feladata ebben a rendszerben az volt, hogy rávegye a szolgákat arra, hogy szexeljenek Raniere-rel. Ezért cserébe pedig anyagi és egyéb előnyöket kapott - állítja az ügysészség. A színésznő kihallgatása hétfőn folytatódik, addig őrizetben marad. (BBC)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt