A német kormány irodát nyitott Irakban, hogy segítse a menekültek visszatérését

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Gerd Müller német fejlesztési miniszter vasárnap Bagdadban megállapodott az iraki kormány képviselőivel arról, hogy szorosabban együttműködnek az Irakból elmenekültek hazautaztatásában, valamint két tanácsadói irodát is nyitnak az országban. Ezek az irodák képzési és álláskeresési tanácsokat adnának az irakiakkal. A miniszter szerint 10 ezer irakinak segítenének hazatérni, a német kormány célja pedig az, hogy ne érezzék magukat lúzernek, amikor visszamentek. Az első irodát a kurdisztáni Erbilben nyitják meg.

Gerd Müller BagdadbanFotó: KAY NIETFELD/dpa Picture-Alliance/AFP

A német fejlesztési minisztérium adatai szerint a Németországban tartózkodó 240 ezer iraki közül 12 ezernek kell visszautaznia. Mivel az Iszlám Állam elleni harc után az ország nagy része romokban áll, a német állam évi 350 millió eurós támogatást ígért az újjáépítéshez. Németország korábban hasonló visszaköltöztetési programokról állapodott meg Szenegállal, Tunéziával, Marokkóval és Ghánával is. (Süddeutsche Zeitung)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.