A német kormány irodát nyitott Irakban, hogy segítse a menekültek visszatérését

Gerd Müller német fejlesztési miniszter vasárnap Bagdadban megállapodott az iraki kormány képviselőivel arról, hogy szorosabban együttműködnek az Irakból elmenekültek hazautaztatásában, valamint két tanácsadói irodát is nyitnak az országban. Ezek az irodák képzési és álláskeresési tanácsokat adnának az irakiakkal. A miniszter szerint 10 ezer irakinak segítenének hazatérni, a német kormány célja pedig az, hogy ne érezzék magukat lúzernek, amikor visszamentek. Az első irodát a kurdisztáni Erbilben nyitják meg.

Gerd Müller BagdadbanFotó: KAY NIETFELD/dpa Picture-Alliance/AFP

A német fejlesztési minisztérium adatai szerint a Németországban tartózkodó 240 ezer iraki közül 12 ezernek kell visszautaznia. Mivel az Iszlám Állam elleni harc után az ország nagy része romokban áll, a német állam évi 350 millió eurós támogatást ígért az újjáépítéshez. Németország korábban hasonló visszaköltöztetési programokról állapodott meg Szenegállal, Tunéziával, Marokkóval és Ghánával is. (Süddeutsche Zeitung)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.