Felrobbantottak egy választási irodát Kabulban

Vasárnap délután öngyilkos merénylő robbantotta fel magát Kabulban, egy  választási regisztrációs iroda előtt. Legalább 12 ember meghalt, több tucatnyian megsebesültek. 

Fotó: SHAH MARAI/AFP

A pokolgépes merénylet célpontja egy választási regisztrációs iroda volt, ahol az emberek átvehetik igazolványukat, amellyel részt vehetnek a választásokon.

Davíd Amín kabuli rendőrfőnök szerint az emberek sorba álltak, hogy megkaphassák irataikat, amikor az öngyilkos merénylő a bejáratnál robbantott.

A terrortámadás az afgán főváros egyik nyugati kerületében történt, ahol többségében síita hazarák élnek, akik gyakran válnak a szélsőségesek célpontjává.

Az október 20-án tartandó parlamenti választásra április 14. óta regisztráltathatják magukat az afgán választópolgárok. Robbantásos merényletet még egyetlen regisztrációs iroda ellen sem követtek el eddig, de a héten a választási bizottság három tagját két rendőrrel együtt elrabolták, és csak két nappal később, törzsi vezetők közbenjárását követően engedték el. A helyiek a tálibokat tették felelőssé az emberrablásért. (Reuters/MTI)