20 év börtönre ítélték Salah Abdeslamot

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A hatóságok szerint Abdeslam volt a főszervezője a 2015. november 13-i párizsi terrortámadásoknak, Belgiumban azonban most egy másik ügyben, gyilkossági kísérlet és tiltott fegyvertartás miatt kellett bíróság elé állnia.

2016 márciusában Abdeslam és társai tüzet nyitottak az őket kereső rendőrökre a belga fővárosban. A férfi ügyvédje eljárási hibákra hivatkozva védence felmentését kérte a büntetőperben, de beadványát a törvényszék elutasította.
A délelőtti ítélethirdetésen egyik vádlott sem vett részt.

Az ügyvédek a hétfői tárgyalásonFotó: POOL - FREDERIC SIERAKOWSKI/BELGA/AFP

(MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.