A múltat sztálini tempóban átíró Magyar Idők beleszállt Orbánba

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Dzsordzsi bácsi szedi a sátorfáját címmel közölt véleménycikket a Magyar Idők, a szerző korunk egyik legélesszeműbb publicistája, Jurák Kata. A cikkben azt igyekszik bizonyítani, Soros György alapítványának tevékenysége nemcsak napjainkban, de a múltban is haszontalan és kacagtató volt, így például a kommunizmus felszámolásában sem volt fontos szerepük, hiába állítják. 

„Persze büszkén hirdetik, hogy mekkora szerepük volt a kommunizmus felszámolásában, mivel az 1980-as években, még az internet megjelenése előtt, Magyarország kommunista hatóságai szigorúan ellenőrizték a fénymásoló gépeket, ezzel is felügyeletük alatt tartva az információáramlást, ezért az alapítvány egyik fő feladata ebben az időszakban a fénymásoló gépek terjesztése volt – egyetemeknek, könyvtáraknak és civil szervezeteknek –, ezzel törve meg a párt monopóliumát a nyomtatott információ fölött.

Csak halkan jegyezném meg, hogy szinte kizárólag liberális propagandát, szamizdat kiadványokat terjesztettek ezek segítségével” - írja Jurák Kata.

A helyzet azonban az, hogy a Bibó szakkollégium is kapott egy akkor 4221 dollárba kerülő fénymásológépet Soros Györgytől,

ezeken másolták a Fidesz belépési nyilatkozatait és az alapító nyilatkozatának első példányait, amit aztán szétosztottak az első sajtótájékoztatójukon.

Erről itt olvashat. A szakkollégium egyébként nemcsak fénymásolót, de számítógépeket, külföldi ösztöndíjakat is kapott Soros Györgytől, és neki is köszönhető, hogy a Fidesz alapítói az egyetem befejezése után is együtt maradtak, és folytatni tudták a közös munkát. 

Címlap: fortepan.hu

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.