A múltat sztálini tempóban átíró Magyar Idők beleszállt Orbánba

POLITIKA
2018 április 23., 09:44
comments 272

Dzsordzsi bácsi szedi a sátorfáját címmel közölt véleménycikket a Magyar Idők, a szerző korunk egyik legélesszeműbb publicistája, Jurák Kata. A cikkben azt igyekszik bizonyítani, Soros György alapítványának tevékenysége nemcsak napjainkban, de a múltban is haszontalan és kacagtató volt, így például a kommunizmus felszámolásában sem volt fontos szerepük, hiába állítják. 

„Persze büszkén hirdetik, hogy mekkora szerepük volt a kommunizmus felszámolásában, mivel az 1980-as években, még az internet megjelenése előtt, Magyarország kommunista hatóságai szigorúan ellenőrizték a fénymásoló gépeket, ezzel is felügyeletük alatt tartva az információáramlást, ezért az alapítvány egyik fő feladata ebben az időszakban a fénymásoló gépek terjesztése volt – egyetemeknek, könyvtáraknak és civil szervezeteknek –, ezzel törve meg a párt monopóliumát a nyomtatott információ fölött.

Csak halkan jegyezném meg, hogy szinte kizárólag liberális propagandát, szamizdat kiadványokat terjesztettek ezek segítségével” - írja Jurák Kata.

A helyzet azonban az, hogy a Bibó szakkollégium is kapott egy akkor 4221 dollárba kerülő fénymásológépet Soros Györgytől,

ezeken másolták a Fidesz belépési nyilatkozatait és az alapító nyilatkozatának első példányait, amit aztán szétosztottak az első sajtótájékoztatójukon.

Erről itt olvashat. A szakkollégium egyébként nemcsak fénymásolót, de számítógépeket, külföldi ösztöndíjakat is kapott Soros Györgytől, és neki is köszönhető, hogy a Fidesz alapítói az egyetem befejezése után is együtt maradtak, és folytatni tudták a közös munkát. 

Címlap: fortepan.hu

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.