18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Nem múltam el 18 éves

A romlatlan perui bennszülöttek videóra vették és kiposztolták, ahogy meglincselnek egy kanadai férfit

2018 április 23., hétfő 6:27
174

Szörnyű felvételt kezdtek el osztogatnak meg a periuak a közöségi médiában. A mobiltelefonos videón egy láthatóan már összevert, zavarodott férfi könyörög az életért egy kunyhó előtt, egy pocsolyában ülve, miközben amazóniai bennszülöttek, köztük gyerekek nézik. A könyörgés nem ér célba, a fickó nyakába egy férfi hátulról kötelet hurkol, majd vonszolni kezdi, míg jól láthatóan meg nem fullad. (Durva videó, csak erős idegzetűeknek!)

A videón a 41 éves kanadai Sebastian Woodroffe meggyilkolása látható. A helyi média szerint az amazóniai Shipibo-Konibo törzs tagjai azért ölték meg a férfit, mert azt gyanították, hogy ő lehetett az, aki előtte két fejlövéssel meggyilkolta a közösség 81 éves sámán-gyógyítóját, Olivia Arévalót. 

A kanadai is ott lakott egy ideje a környéken, és tudták róla, hogy a gyógyító paciense. Woodroffe az Indegogón gyűjtötte össze a pénzt az utazásához, aminek az volt a célja, hogy azt kutassa, miként lehet gyógyítani a drogfüggést hagyományos gyógyászati módszerekkel. 

A Shipibo-Konibo törzs a hagyományos gyógyításról és az ayahuasca nevű  hallucinogén növénykoktél használatáról ismert.

A hatóságok nem biztosak abban, hogy a kanadai lőtte agyon a sámánnőt. A környéken az utóbbi időben több, Arévalóhoz hasonló közösségi szellemi vezetőt öltek meg, akiket előtte többször meg is fenyegettek, amiért harciasan védték ősi területeiket. A nyomozók ugyanakkor olyan szálat is vizsgálnak, miszerint a sámán fia tartozott a kanadainak, illetve azt sem zárják ki, hogy helyi maffiózóknak tartozott a fiú, akik eljöttek begyűjteni az összeget.

(via Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt