Balog Zoltán távozik az EMMI éléről

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Az Origón kapott lehetőséget Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője és minisztere, hogy elmagyarázza, miért távozik a kormányból és tér vissza a Polgári Magyarországért Alapítvány élére. 

Balog a baráti hangvételű interjúban arról beszél, hogy a jövőt illetően a választások után két hosszabb beszélgetése volt Orbán Viktorral, aki szeretné megőrizni jelenlegi felépítésében minisztériumot. 

A miniszter ezzel nem értett egyet, így választania kellett: vagy folytatja a jelenlegi struktúrában a munkát, vagy távozik, és ő - folytatja Balog - a távozást választotta. Balogról már évek óta lehetett hallani, hogy túl terebélyesnek tartja az egészségügyet, az oktatást, a kultúrát és egyéb területeket is összefogó minisztériumot. 

„Én az elmúlt hat évben beletettem a minisztériumi munkába, amit tudok, így ezt nem akarom folytatni” 

- mondja a távozó miniszter, akit Orbán ezek után az évértékelőket szervező Polgári Magyarországért Alapítvány megerősítésére kért fel, és hogy „alapozza meg a mi kormányzatunk szellemi, jogi hátterét abban a küzdelemben, melyet Európában folytatunk.”

Balog szerint Orbán a mai frakcióülésen azt mondta, hogy kis kormánnyal szeret dolgozni, és amíg „idáig vezette a kormányt, mostantól irányítani fogja”.

Orbán állítólag három javaslatot kért tőle, aki szerinte alkalmas lenne utódjául, és közülük fog választani. (Origo

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.