Balog Zoltán távozik az EMMI éléről

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Az Origón kapott lehetőséget Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője és minisztere, hogy elmagyarázza, miért távozik a kormányból és tér vissza a Polgári Magyarországért Alapítvány élére. 

Balog a baráti hangvételű interjúban arról beszél, hogy a jövőt illetően a választások után két hosszabb beszélgetése volt Orbán Viktorral, aki szeretné megőrizni jelenlegi felépítésében minisztériumot. 

A miniszter ezzel nem értett egyet, így választania kellett: vagy folytatja a jelenlegi struktúrában a munkát, vagy távozik, és ő - folytatja Balog - a távozást választotta. Balogról már évek óta lehetett hallani, hogy túl terebélyesnek tartja az egészségügyet, az oktatást, a kultúrát és egyéb területeket is összefogó minisztériumot. 

„Én az elmúlt hat évben beletettem a minisztériumi munkába, amit tudok, így ezt nem akarom folytatni” 

- mondja a távozó miniszter, akit Orbán ezek után az évértékelőket szervező Polgári Magyarországért Alapítvány megerősítésére kért fel, és hogy „alapozza meg a mi kormányzatunk szellemi, jogi hátterét abban a küzdelemben, melyet Európában folytatunk.”

Balog szerint Orbán a mai frakcióülésen azt mondta, hogy kis kormánnyal szeret dolgozni, és amíg „idáig vezette a kormányt, mostantól irányítani fogja”.

Orbán állítólag három javaslatot kért tőle, aki szerinte alkalmas lenne utódjául, és közülük fog választani. (Origo

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.