Balog Zoltán távozik az EMMI éléről

POLITIKA
2018 április 23., 17:03
comments 473
photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Az Origón kapott lehetőséget Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője és minisztere, hogy elmagyarázza, miért távozik a kormányból és tér vissza a Polgári Magyarországért Alapítvány élére. 

Balog a baráti hangvételű interjúban arról beszél, hogy a jövőt illetően a választások után két hosszabb beszélgetése volt Orbán Viktorral, aki szeretné megőrizni jelenlegi felépítésében minisztériumot. 

A miniszter ezzel nem értett egyet, így választania kellett: vagy folytatja a jelenlegi struktúrában a munkát, vagy távozik, és ő - folytatja Balog - a távozást választotta. Balogról már évek óta lehetett hallani, hogy túl terebélyesnek tartja az egészségügyet, az oktatást, a kultúrát és egyéb területeket is összefogó minisztériumot. 

„Én az elmúlt hat évben beletettem a minisztériumi munkába, amit tudok, így ezt nem akarom folytatni” 

- mondja a távozó miniszter, akit Orbán ezek után az évértékelőket szervező Polgári Magyarországért Alapítvány megerősítésére kért fel, és hogy „alapozza meg a mi kormányzatunk szellemi, jogi hátterét abban a küzdelemben, melyet Európában folytatunk.”

Balog szerint Orbán a mai frakcióülésen azt mondta, hogy kis kormánnyal szeret dolgozni, és amíg „idáig vezette a kormányt, mostantól irányítani fogja”.

Orbán állítólag három javaslatot kért tőle, aki szerinte alkalmas lenne utódjául, és közülük fog választani. (Origo

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.