Kisteherautó hajtott emberek közé Torontóban, legalább kilencen meghaltak, sok sérült is van

külföld
2018 április 23., 16:48

Egy kisteherautó emberek közé hajtott Torontóban helyi idő szerint hétfő délután 13 óra 30 perc körül, North York kerületben, a Yonge Street és a Finch Avenue sarkán - adta hírül a városi rendőrség a CNN tudósítása szerint. 

A jármű a járdára hajtott, ahol akkor különösen sokan sétáltak a környező irodaházakban lévő ebédszünet miatt. Elbeszélések alapján egyértelmű, hogy a sofőr szándékosan hajtott fel és próbált minél több gyalogost elgázolni a másfél kilométer hosszú sétányon. 

link Forrás

A gázolás környékén a városi közlekedési vállalat felfüggesztette a metróforgalmat, a rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre. A rendőrség délután azt közölte, hogy minimum kilenc halálos áldozata van az esetnek, és legalább 16 ember sérült meg - őket a Sunnybrook kórházban ápolják.

photo_camera Fotó: Cole Burston/AFP
photo_camera Fotó: Cole Burston/AFP

A tettes két kilométert tett meg a járművel, mielőtt végül sikerült megállítani és hatástalanítani. Egy felvételen hallható az is, ahogy az elkövető azt mondja fegyver van nála, és kéri az intézkedő rendőröket, hogy lőjjék le. 

link Forrás

A gázolót végül lövés nélkül földre vitték, letartóztatták és őrizetbe vették. Személyazonossága és indítéka egyelőre nem ismert. Ralph Goodale védelmi miniszter arról beszélt, hogy „komplex vizsgálat” szükséges az eset feltárásához. 

Justin Trudeau miniszterelnök szinte azonnal megszólalt a kanadai CTV-ben, és együttérzését fejezte ki azokkal, akiknek hozzátartozói érintettek a támadásban.  

Mindeközben Torontó belvárosában, az esettől mintegy 30 kilométerre, külügyi értekezletet tartottak Kanada, az USA, Nagy-Britannia, Franciaország, Németország és Japán külügyminisztereinek részvételével, hogy előkészítsék a Quebec-ben esedékes júniusi G7 találkozót. (CNN / Reuters / Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.