Kőtörő kalapáccsal akarta agyonütni a megunt kutyát, pusztán szívességből, de lerepült a feje

2018 április 23., hétfő 5:33
132

Egy nyomasztó Móricz-novella és egy tragikomikus Szomjas György-film keveréke játszódott le egy Heves megyei faluban, ahol két férfi abban állapodott meg, hogy - az ügyész szavaival élve -

"egyikük szívességből agyonveri a másik kutyáját."

A 27 éves I. rendű vádlottnak két kutyája volt a tanyáján, de egy február végi napon

 "úgy döntött, hogy az egyik állatot nem eteti tovább, inkább elpusztítja."

A fickó ezért elment a helyi kocsmába, ahol megszólított egy idősebb férfit, akivel - az ember és ember közti szolidaritás szép példáját nyújtva - hamar megbeszélte, hogy az szívességből agyonüti a világosabbik, zsemleszínű kutyáját.

Fotó: Kundrák András

Azonnal oda is gyalogoltak az I. rendű vádlott házához, útbaejtve az idősebbikét, aki ott felkapott egy kőtörő kalapácsot. A fiatalabbik kihozta a házából a halálraítélt kutyát a ház mögötti bokros-fás területre, odaláncolta egy akácfához, majd lelépett.

Fotó: Kundrák András

Az önkéntes kutyahóhér ekkor a magával vitt 3 kilós, tompa fejű kőtörő kalapáccsal rá akart csapni az állat koponyájára, de a kalapács feje az ütés közben lerepült, így, bár a kutya súlyosan megsérült, de nem halt meg azonnal. A férfi ezt látva a szerszám kezében tartott nyelével - ágból faragott, kézműves nyélről volt szó - próbálta meg agyoncsapni a kutyát, de az annyira ugrált-vonaglott a rövid láncon, hogy a szakember nem tudott halálos csapást bevinni, pedig többször is próbálkozott. A fickó ezek után megunta a szórakozást, és a megláncolt, véres kutyát, illetve a szétesett kalapácsot magára hagyva távozott.

Fotó: Kundrák András

Az ügy egyáltalán azért derült ki, mert a fiatalabbik férfi - akkor még nem tudva arról, hogy újdonsült ismerősének nem sikerült kinyírnia az állatot - azt hazudta az anyjának, hogy egy ismeretlen agyonverte a kutyáját. A mit sem sejtő anya pedig jószándékból értesítette a rendőrséget, akik a helyszínre érkezve halott helyett élő, de megkínzott kutyát találtak.

A kutya koponyája elrepedt, de a kórházban több hét alatt kikezelték.

Az esetet az ügyészség annyira azért nem érezte durvának, mivel eleve csak felfüggesztett fogházbüntetést kért a vádlottakra.

Emellett viszont

"arra is indítványt tett, hogy a bíróság kobozza el a bűncselekmény során eszközül használt kalapácsot."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt