Aki ilyen főzőlapot vett az IKEA-ban, az most hívjon szerelőt

Az IKEA javítás céljából visszahívja az ELDSLÅGA gázfőzőlapokat, mert a készülékek szén-monoxid kibocsátása meghaladja az EU-s szabályozásban megállapított mértéket - olvasható a cég közleményében.

A belga hatósági vizsgálat következményeként megelőző intézkedésként az IKEA díjmentes, szakemberek által végzett helyszíni hibajavítást biztosít a 2018. január 1-je előtt vásárolt összes ELDSLÅGA gázfőzőlapra. Az igényt a vevőszolgálaton kell jelezni.

Fotó: IKEA

Azt írják, hogy a termékek tűz- és robbanásveszély kockázata nem magasabb a megengedettnél, és nem tudnak ilyen balesetről. Mégis azt kérik, hogy akik a fenti időpont előtt vásároltak ilyen terméket, 

mostantól semmiképpen ne használják a jobb oldalon, felül elhelyezett gyors és nagyteljesítményű égőt mindaddig, amíg a szervizelést el nem végzik. 

Az összes többi égő biztonságosan használható.

„A beszállítói oldalon, emberi mulasztás miatt nem a megfelelő gázbefecskendező került a készülék gyors és nagyteljesítményű gázégőjébe, melynek következtében a szén-monoxid kibocsátás meghaladja az EU-s szabályozásban megállapított mértéket” - hangzik a magyarázat.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.