Elfogták az utast, aki megütött és megrugdosott egy kalauzt a zuglói állomáson

bűnügy
2018 április 24., 08:54
comments 139

Április 15-én hajnalban egy Lajosmizsére tartó személyvonaton brutálisan bántalmaztak egy jegyvizsgálót, akit az esetet követően súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba a mentők.

A közmédia riportja szerint a zuglói megállónál támadták meg a kecskeméti kalauzt, aki vasárnap hajnalban leszállított a vonatról két utast, mert nem volt jegyük. „Miután közölte velük, hogy hívta a rendőröket, egyikőjük hirtelen rátámadt. 

Először arcon ütötte, majd a lábát többször megrúgta. Az utasok nem mertek közbeavatkozni. 

Csak akkor hagyta abba a verést, amikor már a mozdonyvezető is odaért. Azután mindketten elmenekültek.” A jegyellenőr bokája három helyen eltört, arcán és testén több helyen zúzódások voltak.

Az elkövető kézre kerítése érdekében a vasúttársaság a sajtó és a nyilvánosság segítségét kérte, illetve a MÁV-START a rendőrségen keresztül 500.000 forint nyomravezetői díjat ajánlott fel. Közleményükben most azt írják, hogy a rendőrség azonosította és kihallgatta a gyanúsítható személyt, aki ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés miatt folyik büntetőeljárás.

A megvert kalauz az M1-en elmondta, hogy 

hét éve dolgozik a MÁV-nál, már többször bántalmazták, de ilyen brutálisan még soha. Hivatását ennek ellenére folytatja, ha félépül, újra vonatra száll. 

A MÁV szóvivője szerint egyre gyakoribbak az ilyen támadások.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.