Ilyen mentőautók szállítják a betegeket Borsodban

Borsod-Abaúj-Zemplén megyei mentősök arról panaszkodtak Kusper Zsoltnak, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége elnökének, hogy olyan mentőautókat kell használniuk, amelyek műszaki állapota nem csak a biztonságos közlekedést, de magát a mentést is veszélyezteti, és hosszú percekkel növelheti a helyszínre vagy a kórházba jutás idejét.

Elmentem és megnéztem és megdöbbentem - írja a Facebookon a szakszervezet vezetője.

„A bajtársak elmondták, hogy többször jelezték már a munkáltató felé a problémát, de azt a választ kapták, hogy menjenek lassabban.”

Kusper le is videózta az egyik mentőautót a helyszínen:

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.