Pár év alatt 120 millióról 2,49 milliárdra drágult a kisvárdai stadion felújítása

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az mfor.hu számolt be róla, hogy az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint 473 millió forinttal többe fog kerülni a kisvárdai beruházás, azaz már 2,49 milliárd forintnál jár a végösszeg. 

Pedig 2014-ben még csak 120 millió forintról volt szó, azóta viszont több lépcsőben, meredeken nőttek meg a jelenleg a másodosztályban játszó csapat stadionjának felújítási költségei. 

Most az okozta a drágulást, hogy hirtelen kiderült, amit eddig is lehetett tudni, hogy a stadion szomszédjában fekszik egy strand, ahol plusz hő keletkezik, amit fel lehet használni: mint írták, megállapították, hogy a termálvíz hulladék hőjének a hasznosításával „a későbbi üzemeltetés gazdaságossági szempontokat figyelembe véve hatékonyabban oldható meg. Emiatt a strand területéről áthúzott hőszigetelt távvezeték kiépítése szükséges".

Hogy ez miért nem merült fel már az építkezések elején, az persze rejtély. Mindenesetre így a stadion átadása is kitolódik, jelenleg május 25-ére. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.