Pár év alatt 120 millióról 2,49 milliárdra drágult a kisvárdai stadion felújítása

bűnügy
2018 április 24., 15:24
comments 115

Az mfor.hu számolt be róla, hogy az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint 473 millió forinttal többe fog kerülni a kisvárdai beruházás, azaz már 2,49 milliárd forintnál jár a végösszeg.

Pedig 2014-ben még csak 120 millió forintról volt szó, azóta viszont több lépcsőben, meredeken nőttek meg a jelenleg a másodosztályban játszó csapat stadionjának felújítási költségei.

Most az okozta a drágulást, hogy hirtelen kiderült, amit eddig is lehetett tudni, hogy a stadion szomszédjában fekszik egy strand, ahol plusz hő keletkezik, amit fel lehet használni: mint írták, megállapították, hogy a termálvíz hulladék hőjének a hasznosításával „a későbbi üzemeltetés gazdaságossági szempontokat figyelembe véve hatékonyabban oldható meg. Emiatt a strand területéről áthúzott hőszigetelt távvezeték kiépítése szükséges".

Hogy ez miért nem merült fel már az építkezések elején, az persze rejtély. Mindenesetre így a stadion átadása is kitolódik, jelenleg május 25-ére.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt