A bajor kormány elrendelte, hogy minden közintézményben lógnia kell egy keresztnek

A bajor tartományi kormány rendelete szerint júniustól minden közintézmény bejáratához keresztet kell kifüggeszteni. Markus Söder miniszterelnök szerint nem vallási jelképnek szánják a feszületet, csak Bajorország kulturális identitását akarják kifejezni ezzel. A CSU-s politikus szerint a kereszt a könyörületességet, az emberi méltóságot és a toleranciát jelképezi.

Markus Söder bajor miniszterelnökFotó: MATTHIAS BALK/dpa Picture-Alliance/AFP

Eddig csak a bajorországi osztálytermekben és a tárgyalótermekben írták elő a kereszt kifüggesztését. A mostani rendelet csak na kormányzati épületekre vonatkozik, a szövetségi és az önkormányzati intézményekre nem. Nekik csak ajánlották, hogy kövessék a tartományi kormányt.

A szélsőjobboldali AfD üdvözölte a lépést, de a többi párt nem volt oda az ötletért. A liberálisok vezetője, Cristiann Linder a Twitteren azt írta, leginkább Erdogan török elnökre emlékezteti, ahogyan Söder és a CSU pártpolitikai célokra használják fel a vallást. (Süddeutsch Zeitung/Spiegel)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.