A bajor kormány elrendelte, hogy minden közintézményben lógnia kell egy keresztnek

A bajor tartományi kormány rendelete szerint júniustól minden közintézmény bejáratához keresztet kell kifüggeszteni. Markus Söder miniszterelnök szerint nem vallási jelképnek szánják a feszületet, csak Bajorország kulturális identitását akarják kifejezni ezzel. A CSU-s politikus szerint a kereszt a könyörületességet, az emberi méltóságot és a toleranciát jelképezi.

Markus Söder bajor miniszterelnökFotó: MATTHIAS BALK/dpa Picture-Alliance/AFP

Eddig csak a bajorországi osztálytermekben és a tárgyalótermekben írták elő a kereszt kifüggesztését. A mostani rendelet csak na kormányzati épületekre vonatkozik, a szövetségi és az önkormányzati intézményekre nem. Nekik csak ajánlották, hogy kövessék a tartományi kormányt.

A szélsőjobboldali AfD üdvözölte a lépést, de a többi párt nem volt oda az ötletért. A liberálisok vezetője, Cristiann Linder a Twitteren azt írta, leginkább Erdogan török elnökre emlékezteti, ahogyan Söder és a CSU pártpolitikai célokra használják fel a vallást. (Süddeutsch Zeitung/Spiegel)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.