A Jobbik fogja vezetni a parlament nemzetbiztonsági bizottságát

Az Országgyűlésben öt ellenzéki vezetésű bizottság működik a jövőben is, a nemzetbiztonsági testület elnökét pedig a legnagyobb ellenzéki frakció, a Jobbik adja. Ennek a bizottságnak a vezetését jellemzően a legnagyobb ellenzéki párt kapja mindig, eddig a szocialista Molnár Zsolt vezette, a Jobbik-frakció azonban mostantól nagyobb lesz az MSZP frakciójánál.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik delegációvezetője a parlament alakuló ülését előkészítő tárgyalások után szerdán az MTI-nek azt mondta, pártja a nemzetbiztonsági és a vállalkozásfejlesztési bizottság elnökét adja, továbbá hét bizottsági alelnöki tisztséget kaptak.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője elmondta, pártja a népjóléti bizottságot vezeti, az MSZP-Párbeszédnek összesen nyolc bizottsági alelnöki posztja lesz, a Ház alelnökének pedig a posztot eddig is betöltő Hiller Istvánt jelölik.

Schmuck Erzsébet, az LMP képviselője arról számolt be, hogy az LMP a fenntartható fejlődés bizottságában tölti be az elnöki posztot, emellett két bizottság alelnökét adja.

Varju László, a DK alelnöke az MTI-nek elmondta, pártja vezeti az Országgyűlés költségvetési bizottságát. (MTI)