Az indiai tanár megsértődött, amiért helyette a kolléganőjét léptették elő, ezért felrobbantotta a nő fiát

A 26 éves indiai szoftvermérnök, Soumya Sekhar Sahu februárban tartotta az esküvőjét. Öt napra rá csomagot kapott. “Olyan mint egy esküvői ajándék” - mondta a feleségének, mielőtt felbontotta. A csomag ekkor felrobbant, megölve Sekhart, a házban tartózkodó 85 éves nénikéjét, és súlyosan megsebesítve a fiatal feleségét.

A rendőrség nagy erőket mozgósított, a pár több mint 100 ismerősét, barátját, családtagját kérdezték ki. Mostanra lett meg a tettes, aki nem mást, mint

Punjilal Meher angoltanár, Sekhar édesanyjának kollégája.

Meher bosszúból küldött bombát az ifjú párnak, azért, mert helyette Sekhar édesanyját nevezték ki igazgatónak, és ezért megsértődött.

A tanár aprólékosan eltervezte és végrehajtotta a merényletet. Saját kezűleg készítette el a bombát, miután letöltött egy tervrajzot az internetről. Ezután elutazott egy 230 kilométerre lévő városba, és ott adta fel postán a csomagot, hogy így fedezze magát. A bomba 650 kilométert tett meg visszafelé, három buszon is szállították, és négy postás kezén is átment, mielőtt megérkezett volna Sekharhoz. A rendőrség lehallgatásokkal és számítógépek szkennelésével jutott el végül Meherhez. (BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.