Az indiai tanár megsértődött, amiért helyette a kolléganőjét léptették elő, ezért felrobbantotta a nő fiát

külföld
2018 április 25., 19:49

A 26 éves indiai szoftvermérnök, Soumya Sekhar Sahu februárban tartotta az esküvőjét. Öt napra rá csomagot kapott. “Olyan mint egy esküvői ajándék” - mondta a feleségének, mielőtt felbontotta. A csomag ekkor felrobbant, megölve Sekhart, a házban tartózkodó 85 éves nénikéjét, és súlyosan megsebesítve a fiatal feleségét.

link Forrás

A rendőrség nagy erőket mozgósított, a pár több mint 100 ismerősét, barátját, családtagját kérdezték ki. Mostanra lett meg a tettes, aki nem mást, mint

Punjilal Meher angoltanár, Sekhar édesanyjának kollégája.

Meher bosszúból küldött bombát az ifjú párnak, azért, mert helyette Sekhar édesanyját nevezték ki igazgatónak, és ezért megsértődött.

A tanár aprólékosan eltervezte és végrehajtotta a merényletet. Saját kezűleg készítette el a bombát, miután letöltött egy tervrajzot az internetről. Ezután elutazott egy 230 kilométerre lévő városba, és ott adta fel postán a csomagot, hogy így fedezze magát. A bomba 650 kilométert tett meg visszafelé, három buszon is szállították, és négy postás kezén is átment, mielőtt megérkezett volna Sekharhoz. A rendőrség lehallgatásokkal és számítógépek szkennelésével jutott el végül Meherhez. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.