Negyven évvel ezelőtti sorozatgyilkosság gyanúsítottját fogták el Kaliforniában, akiről kiderült, hogy egy exrendőr

bűnügy
2018 április 25., 21:40
comments 227

A kaliforniai rendőrség letartóztatott egy egykori rendőrt, akit azzal a gyanúsítanak, hogy ő az elkövetője az úgynevetett Golden State gyilkosságoknak. Ez egy mostanáig megoldatlan bűnügy, a gyilkos 12 nőt ölt meg 1976 és 1986 között Kaliforniában, 45 nőt megerőszakolt, és 120 betörést is elkövetett. Az áldozatok 12 és 41 év közöttiek voltak.

A letartóztatott férfi a 72 éves Joseph James DeAngelo. A rendőrök a sacramentói férfi hátrahagyott DNS-st gyűjtötték be, és azt tudták hozzákapcsolni a gyilkosságokhoz. A Sacramento Bee lap szerint a férfi a lányával és az unokájával élt együtt.

photo_camera Joseph James DeAngelo Forrás: Sacramento Police

1979-ben rúgták ki a rendőrségtől azért, mert lopott, ez viszont azt is jelenti, hogy a gyilkosságok idején még rendőrtisztként dolgozhatott.

Az ügyészség halálbüntetést fog kérni rá. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.