Zavargásoktól tartanak a városban, ahol nemi erőszakért elítélték Baput gurut

külföld
2018 április 25., 06:49
comments 36

Az északnyugat-indiai Dzsódhpur város bírósága bűnösnek találta a nemi erőszakkal vádolt gurut, Asaram Baput. A vád szerint a spirituális vezető 2013-ban erőszakolt meg egy 16 éves lányt.

Asaram Bapu guru
photo_camera Asaram Bapu guru Fotó: -/AFP

A megerőszakolt lány ügyvédje életfogytiglait kér a gurura, mert az áldozatot és családját semmi sem kompenzálhatja az átélt traumáért. A gurut a lány szülei jelentették fel, akik azért küldték a gyereküket Baputhoz, hogy megszabadítsa a természetfeletti erők befolyásától. A szülők a guru szobája előtt vártak, amíg Baput megerőszakolta a lányukat. Később pedig megfenyegette, hogy ha beszélni mer, őt és a szüleit is megöli.

photo_camera Fotó: SANJAY KANOJIA/AFP

Az ítéletet csak később hirdetik ki. Mivel a gurunak világszerte is több millió követője van, az ítélet után Dzsódhpurban rendkívüli készültséget rendeltek el, nehogy elszabaduljon az erőszak.

A biztonsági intézkedések azért is indokoltak, mert tavaly egy hasonló esetnél. Gurmeet Ram guru elítélése után 23 ember halt meg a hívei által rendezett zavargásokban. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.