Zavargásoktól tartanak a városban, ahol nemi erőszakért elítélték Baput gurut

Az északnyugat-indiai Dzsódhpur város bírósága bűnösnek találta a nemi erőszakkal vádolt gurut, Asaram Baput. A vád szerint a spirituális vezető 2013-ban erőszakolt meg egy 16 éves lányt.

Asaram Bapu guruFotó: -/AFP

A megerőszakolt lány ügyvédje életfogytiglait kér a gurura, mert az áldozatot és családját semmi sem kompenzálhatja az átélt traumáért. A gurut a lány szülei jelentették fel, akik azért küldték a gyereküket Baputhoz, hogy megszabadítsa a természetfeletti erők befolyásától. A szülők a guru szobája előtt vártak, amíg Baput megerőszakolta a lányukat. Később pedig megfenyegette, hogy ha beszélni mer, őt és a szüleit is megöli.

Fotó: SANJAY KANOJIA/AFP

Az ítéletet csak később hirdetik ki. Mivel a gurunak világszerte is több millió követője van, az ítélet után Dzsódhpurban rendkívüli készültséget rendeltek el, nehogy elszabaduljon az erőszak.

A biztonsági intézkedések azért is indokoltak, mert tavaly egy hasonló esetnél. Gurmeet Ram guru elítélése után 23 ember halt meg a hívei által rendezett zavargásokban. (BBC)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.