Zavargásoktól tartanak a városban, ahol nemi erőszakért elítélték Baput gurut

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az északnyugat-indiai Dzsódhpur város bírósága bűnösnek találta a nemi erőszakkal vádolt gurut, Asaram Baput. A vád szerint a spirituális vezető 2013-ban erőszakolt meg egy 16 éves lányt.

Asaram Bapu guruFotó: -/AFP

A megerőszakolt lány ügyvédje életfogytiglait kér a gurura, mert az áldozatot és családját semmi sem kompenzálhatja az átélt traumáért. A gurut a lány szülei jelentették fel, akik azért küldték a gyereküket Baputhoz, hogy megszabadítsa a természetfeletti erők befolyásától. A szülők a guru szobája előtt vártak, amíg Baput megerőszakolta a lányukat. Később pedig megfenyegette, hogy ha beszélni mer, őt és a szüleit is megöli.

Fotó: SANJAY KANOJIA/AFP

Az ítéletet csak később hirdetik ki. Mivel a gurunak világszerte is több millió követője van, az ítélet után Dzsódhpurban rendkívüli készültséget rendeltek el, nehogy elszabaduljon az erőszak.

A biztonsági intézkedések azért is indokoltak, mert tavaly egy hasonló esetnél. Gurmeet Ram guru elítélése után 23 ember halt meg a hívei által rendezett zavargásokban. (BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.