2 év felfüggesztett börtönt kapott a székesfehérvári anya, aki úgy elhanyagolta a cukorbeteg fiát, hogy az meghalt

Első fokon, jogerősen két év – öt év próbaidőre felfüggesztett – börtönt kapott az a székesfehérvári anya, aki 2017. januárban a 11 éves cukorbeteg fia gondozását elhanyagolta, ami a gyerek halálához vezetett.

A Székesfehérvári Törvényszéken megtartott csütörtöki tárgyaláson 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondták ki bűnösnek.

A vádirat szerint a fiúnál 2015 áprilisában cukorbetegséget diagnosztizáltak, az anya a cukorbetegséggel és az inzulinkezeléssel kapcsolatban pedig megkapta a megfelelő tájékoztatást. 2017. január 4-én a fiú az iskolából hazaérve rosszul lett. Annak ellenére, hogy az anya tisztában volt vele, hogy az anyagcsere felborulása kómához és a gyermek halálához vezethet, nem kért orvosi segítséget, hanem az ágyban fekvő gyerek mellé feküdt, és felébredve tapasztalta, hogy a gyerek meghalt.

Az anya csak napokkal később értesítette a gyermek dietetikusát, aki orvosi segítséget kért. A gyermekorvos és a mentőszolgálat személyzete a gyereket a családi ház fűtetlen, mínusz 1 fokos szobájában találta meg. A fiú élete időben érkező szakszerű és célirányos orvosi kezeléssel nagy valószínűséggel megmenthető lett volna. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.