A Valton biztonsági őrei szétvertek egy demonstrációt a Ligetben

bűnügy
2018 április 26., 05:48
comments 557

A Városligetben újrakezdett faátültetések ellen tiltakoztak a Ligetvédők szerdán - állításuk szerint bejelentett rendezvényen, engedéllyel. A demonstrálók az építési terület előtt álltak fel, és meg akarták akadályozni, hogy a járművek kihajtsanak onnan.

Az építési terület ajtaja kinyílt, és a Valton biztonsági őrei jelentek meg - akik a 168 óra videója szerint egyszerűen szétverték a közterületen tartott tüntetést.

link Forrás

Székely Balázs tüntető szerint a rendőrök ekkor egyáltalán nem avatkoztak közbe, sőt, egy időre el is tűntek a helyszínről. 

Csak akkor jelentek meg újra, amikor már összecsaptak a biztonságiak és a tüntetők, miközben a rendőrség feladata lett volna a tüntetés biztosítása. A Magyar Narancs szerint az egyik tüntetőt mentő szállította el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.