A Valton biztonsági őrei szétvertek egy demonstrációt a Ligetben

A Városligetben újrakezdett faátültetések ellen tiltakoztak a Ligetvédők szerdán - állításuk szerint bejelentett rendezvényen, engedéllyel. A demonstrálók az építési terület előtt álltak fel, és meg akarták akadályozni, hogy a járművek kihajtsanak onnan.

Az építési terület ajtaja kinyílt, és a Valton biztonsági őrei jelentek meg - akik a 168 óra videója szerint egyszerűen szétverték a közterületen tartott tüntetést.

Székely Balázs tüntető szerint a rendőrök ekkor egyáltalán nem avatkoztak közbe, sőt, egy időre el is tűntek a helyszínről. 

Csak akkor jelentek meg újra, amikor már összecsaptak a biztonságiak és a tüntetők, miközben a rendőrség feladata lett volna a tüntetés biztosítása. A Magyar Narancs szerint az egyik tüntetőt mentő szállította el.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.