A Valton biztonsági őrei szétvertek egy demonstrációt a Ligetben

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Városligetben újrakezdett faátültetések ellen tiltakoztak a Ligetvédők szerdán - állításuk szerint bejelentett rendezvényen, engedéllyel. A demonstrálók az építési terület előtt álltak fel, és meg akarták akadályozni, hogy a járművek kihajtsanak onnan.

Az építési terület ajtaja kinyílt, és a Valton biztonsági őrei jelentek meg - akik a 168 óra videója szerint egyszerűen szétverték a közterületen tartott tüntetést.

Székely Balázs tüntető szerint a rendőrök ekkor egyáltalán nem avatkoztak közbe, sőt, egy időre el is tűntek a helyszínről. 

Csak akkor jelentek meg újra, amikor már összecsaptak a biztonságiak és a tüntetők, miközben a rendőrség feladata lett volna a tüntetés biztosítása. A Magyar Narancs szerint az egyik tüntetőt mentő szállította el.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.