Elfogatóparancsot adtak ki az Oszter Sándor perében vádlott ügyvéd ellen

Elfogatóparancsot adott ki egy megvádolt ügyvéd, K. S. I. ellen a Budapest Környéki Törvényszék. A hivatali vesztegetés vádjával folyó elsőfokú büntetőperben egy ismert színész és két további ügyvéd is a vádlottak padjára került, mert az ügyészség szerint egy másik büntetőeljárás felfüggesztését és előzetes letartóztatás megszüntetését vállalták több 10 millió forintért.

A Budapest Környéki Törvényszék közleménye szerint a törvényszéken hivatali vesztegetés és más bűncselekmények vádjával 7 ember ellen folyó ügy vádirati tényállása tartalmazza: V. T. T. elsőrendű vádlottal szemben korábban folyt másik bíróságon egy másik eljárás, amiben a Fővárosi Főügyészség emelt vádat adócsalás miatt 2010-ben.

Mi történt? Pofonegyszerű:

  • V. T. T. és ismerőse, K. S. I. ügyvéd 2012-ben megegyezett, hogy K. S. I. és az ügy egy másik vádlottja, Oszter Sándor kapcsolatain keresztül pénzért elintézi V. T. T. büntetőügyének kedvező elbírálását.
  • Egy másik, az ügyben szintén megvádolt ügyvéd, B. B. arra vállalkozott, hogy pénzért ismeretségei révén elintézi V. T. T. előzetes letartóztatásának megszüntetését, és az ellene a fővárosban folyó eljárás felfüggesztését.
  • Ehhez szintén pénzért B. B. ügyvéd vállalta orvosszakértői vélemények beszerzését.
  • Egy harmadik ügyvéd, P. B. (aki szintén az ügy vádlottja) B. B. ügyvéd utasítására többször kért milliókat V. T. T. -től arra hivatkozva, hogy majd abból fogja megvesztegetni a bírót.
  • A vádirat szerint V. T. T. abban a hiszemben fizetett a vádlottaknak több mint 50 millió forintot, hogy a közreműködésükkel a bírónak juttatott pénz fejében szabadlábon védekezhet, az ellene kibocsátott elfogatóparancsot visszavonják, és az ügy felmentéssel zárul.

A tényállás alapján hivatali visszaélés és más bűncselekmények vádjával a Budapest Környéki Törvényszéken folyó elsőfokú eljárás a végéhez közeledik, már a perbeszédek egy része is elhangzott. De a csütörtökre kitűzött tárgyaláson K. S. I. vádlott szabályszerű idézés ellenére nem jelent meg, elővezetése sem volt eredményes, ezért a törvényszék elfogatóparancsot adott ki ellene. (MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.