Egy leszbikus jelenet miatt tiltottak be egy kenyai filmet

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A Rafiki lesz az első kenyai film, amit bemutatnak a cannes-i filmfesztiválon, de az otthoni hatóságokat ez sem akadályozta meg abban, hogy betiltsák. A film két fiatal nő kapcsolatát mutatja be, de a Kenyai Filmosztályozási Bizottság szerint csak a leszbikus kapcsolatok legitimálásáról szól. A bizottság figyelmeztetett, hogy mindenkit megbüntetnek, akinél megtalálják a filmet. Az országban a homoszexuális kapcsolatokat 14 év börtönnel büntetik.

Wanuri Kahiu, a film rendezője abban bízott, hogy a film csak 18 év feletti besorolást kap. Úgy gondolja, hogy a kenyai közönség elég érett lenne az alkotásra. Szerinte ha betiltják az alkotást, még a lehetőséget sem adják meg a kenyaiaknak, hogy beszéljenek a tartalmáról.

A kenyai filmbizottság korábban több amerikai filmet is betiltott: A Wall Street farkasa a sok meztelen jelenet, szex és kicsapongás miatt verte ki a biztosítékot, a Hey Arnoldot pedig azért nem engedték, mert „a homoszexualitást dicsőíti”. (BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.