Három államtitkári posztot kapnak nők

A Magyar Idők összegezte a negyedik Orbán-kormány névsoráról eddig kiszivárgott információkat. Eszerint továbbra sem lesz női minisztere az országnak, de lesz női minisztere az országnak: Seszták Miklóst Bártfai-Mager Andrea válthatja a fejlesztési tárca élén. Államtitkári poszton három nő lesz:

  • Novák Katalin családügyi, 
  • Szabó Tünde pedig sportért felelős államtitkár marad,
  • melléjük érkezik Nagy Anikó a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet éléről az egészségügyi államtitkári posztra.

A lap szerint biztos, hogy Kocsis Máté vezeti majd a Fidesz frakcióját. A kormány névsor eddig úgy fest:

  • Gulyás Gergely váltja Lázárt a Miniszterelnökség élén,
  • Balog Zoltán helyett Kásler Miklós vezeti majd az Emmit,
  • Simicskó helyét Benkő Tibor vezérezredes veszi át,
  • Fazekas miniszter helyett pedig Nagy Istvánt kérte fel Orbán a földművelésügyi tárca élére.

Továbbra is posztján marad Pintér Sándor belügyminiszter, Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Trócsányi László igazságügy-miniszter és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Illetve marad a KDNP frakcióba beülő

Süli János, a paksi atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter is.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.