Szili Katalin: Őszintén szólva nem lepett meg az újabb kétharmad

"Őszintén szólva nem lepett meg. Korábban a környezetemben többször beszéltem arról, hogy szerintem a vidék Magyarországa dönti majd el a választást, és ez így is történt," válaszolta Szili Katalin a Magyar Hírlap azon kérdésére, hogy mit szól az újabb kétharmadhoz. A miniszterelnöki megbízott szerint a Fidesz-KDNP választási győzelme nem vagy a migrációs témának köszönhető, hanem a vitathatatlan gazdasági eredményeknek is. 

"A közelmúltban Londonban jártam egy rendezvényen, ahol volt alkalmam kint élő magyarokkal beszélgetni. Többen odajöttek hozzám és elmondták, hogy egyedül vagy a családjukkal visszaköltöznek Magyarországra, mivel Londonban sincs kolbászból a kerítés, és látva a magyar gazdasági fejlődést, úgy gondolják, hogy itthon lesz meg a létbiztonságuk,"

mondta Szili. Arra kérdésre, hogy sokan bírálják a magyar választási rendszer azon pontját, hogy míg a határon túli magyarok levélben is szavazhatnak, addig a külföldön élő magyarok csak a külképviseleteken, azt válaszolta:

"ebben a kérdésben különbséget kell tenni,hiszen az, akinek van magyarországi lakcíme, egyéni jelöltre és listára szavazhat, míg a magyarországi lakcímmel nem rendelkező határon túli magyarok csak listára. Az ellenzéki pártok ne emiatt siránkozzanak, hanem mondjanak alternatívát. Az ugyanis nem javaslat, hogy a jelenlegi eljárást, illetve szabályozást kritizálják."

Saját jövőről kijelentette: "ha érkezik egy felkérés, szívesen vállalok feladatot." Egykori pártja, az MSZP választási eredményét azzal intézte el, hogy

"ismét bebizonyította, hogy olyan, mint a Bourbonok: semmit sem tanul és semmit sem felejt."

Szerinte "szükség lenne egy olyan valódi baloldali pártra, amely nemzetben gondolkodik, és keresztényi elveket vall, azért is, mert a mai világban a nemzeteknek sokkal nagyobb szerepet kellene kapniuk. Igazság szerint, 

a harmadik kétharmad után lassan azt kell hinnem, hogy itt csak akkor lesz ilyen politikai erő, ha azt Orbán Viktor megszervezi."

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.