Szili Katalin: Őszintén szólva nem lepett meg az újabb kétharmad

POLITIKA
2018 április 27., 04:01
comments 120

"Őszintén szólva nem lepett meg. Korábban a környezetemben többször beszéltem arról, hogy szerintem a vidék Magyarországa dönti majd el a választást, és ez így is történt," válaszolta Szili Katalin a Magyar Hírlap azon kérdésére, hogy mit szól az újabb kétharmadhoz. A miniszterelnöki megbízott szerint a Fidesz-KDNP választási győzelme nem vagy a migrációs témának köszönhető, hanem a vitathatatlan gazdasági eredményeknek is. 

"A közelmúltban Londonban jártam egy rendezvényen, ahol volt alkalmam kint élő magyarokkal beszélgetni. Többen odajöttek hozzám és elmondták, hogy egyedül vagy a családjukkal visszaköltöznek Magyarországra, mivel Londonban sincs kolbászból a kerítés, és látva a magyar gazdasági fejlődést, úgy gondolják, hogy itthon lesz meg a létbiztonságuk,"

mondta Szili. Arra kérdésre, hogy sokan bírálják a magyar választási rendszer azon pontját, hogy míg a határon túli magyarok levélben is szavazhatnak, addig a külföldön élő magyarok csak a külképviseleteken, azt válaszolta:

"ebben a kérdésben különbséget kell tenni,hiszen az, akinek van magyarországi lakcíme, egyéni jelöltre és listára szavazhat, míg a magyarországi lakcímmel nem rendelkező határon túli magyarok csak listára. Az ellenzéki pártok ne emiatt siránkozzanak, hanem mondjanak alternatívát. Az ugyanis nem javaslat, hogy a jelenlegi eljárást, illetve szabályozást kritizálják."

Saját jövőről kijelentette: "ha érkezik egy felkérés, szívesen vállalok feladatot." Egykori pártja, az MSZP választási eredményét azzal intézte el, hogy

"ismét bebizonyította, hogy olyan, mint a Bourbonok: semmit sem tanul és semmit sem felejt."

Szerinte "szükség lenne egy olyan valódi baloldali pártra, amely nemzetben gondolkodik, és keresztényi elveket vall, azért is, mert a mai világban a nemzeteknek sokkal nagyobb szerepet kellene kapniuk. Igazság szerint, 

a harmadik kétharmad után lassan azt kell hinnem, hogy itt csak akkor lesz ilyen politikai erő, ha azt Orbán Viktor megszervezi."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.