A fél várost bejárta két szegedi kisgyerek, miután megszöktek az óvodából

A Délmagyar szerint a 6-7 éves gyerekek csütörtökön a szegedi Cső utcai épületén belül játszottak, majd észrevétlenül végigmentek a folyosón, és kimásztak a kerítésen. 

A lap szerint először az egyik makkosházi áruházba mentek, mert szomjasak voltak, de mivel pénzük nem volt, utaztak tovább. A trolira is felültek, végül a belvárosban tűnt fel egy járókelőnek, hogy felnőtt kíséret nélkül mászkálnak, ezért értesítették a rendőrséget. Egyébként a két eltűnt gyerek közül az egyik korábban is megszökött már az óvodából. 

A lap szerint ez már a második eset volt, hogy az intézményből gyerek tűnt el.  A csoporttal nem a megszokott óvónőjük volt, az eset idején pedig délutános társa még nem érkezett meg. Amikor észlelték a bajt, félórás keresés után végül szóltak a rendőröknek. Bartáné Tóth Mária, a Szegedi Óvodák Igazgatóságának vezetője a lapnak azt mondta, erre az esetre nincs mentség, egyértelmű, hogy mulasztás történt, és megérti a szülők indulatait is. Az érintett óvodai dolgozók írásbeli figyelmeztetést kaptak.

A rendőrség szerint a két gyermek eltűnéséről valamivel 11 óra előtt értesítették őket.  Állampolgári segítséggel nagyjából fél óra elteltével lettek meg. Az ügy kivizsgálása érdekében a Szegedi Rendőrkapitányság eljárást indított.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.