A fél várost bejárta két szegedi kisgyerek, miután megszöktek az óvodából

oktatás
2018 április 28., 08:21
comments 134

A Délmagyar szerint a 6-7 éves gyerekek csütörtökön a szegedi Cső utcai épületén belül játszottak, majd észrevétlenül végigmentek a folyosón, és kimásztak a kerítésen.

A lap szerint először az egyik makkosházi áruházba mentek, mert szomjasak voltak, de mivel pénzük nem volt, utaztak tovább. A trolira is felültek, végül a belvárosban tűnt fel egy járókelőnek, hogy felnőtt kíséret nélkül mászkálnak, ezért értesítették a rendőrséget. Egyébként a két eltűnt gyerek közül az egyik korábban is megszökött már az óvodából.

A lap szerint ez már a második eset volt, hogy az intézményből gyerek tűnt el. A csoporttal nem a megszokott óvónőjük volt, az eset idején pedig délutános társa még nem érkezett meg. Amikor észlelték a bajt, félórás keresés után végül szóltak a rendőröknek. Bartáné Tóth Mária, a Szegedi Óvodák Igazgatóságának vezetője a lapnak azt mondta, erre az esetre nincs mentség, egyértelmű, hogy mulasztás történt, és megérti a szülők indulatait is. Az érintett óvodai dolgozók írásbeli figyelmeztetést kaptak.

A rendőrség szerint a két gyermek eltűnéséről valamivel 11 óra előtt értesítették őket. Állampolgári segítséggel nagyjából fél óra elteltével lettek meg. Az ügy kivizsgálása érdekében a Szegedi Rendőrkapitányság eljárást indított.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.