A fél várost bejárta két szegedi kisgyerek, miután megszöktek az óvodából

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Délmagyar szerint a 6-7 éves gyerekek csütörtökön a szegedi Cső utcai épületén belül játszottak, majd észrevétlenül végigmentek a folyosón, és kimásztak a kerítésen. 

A lap szerint először az egyik makkosházi áruházba mentek, mert szomjasak voltak, de mivel pénzük nem volt, utaztak tovább. A trolira is felültek, végül a belvárosban tűnt fel egy járókelőnek, hogy felnőtt kíséret nélkül mászkálnak, ezért értesítették a rendőrséget. Egyébként a két eltűnt gyerek közül az egyik korábban is megszökött már az óvodából. 

A lap szerint ez már a második eset volt, hogy az intézményből gyerek tűnt el.  A csoporttal nem a megszokott óvónőjük volt, az eset idején pedig délutános társa még nem érkezett meg. Amikor észlelték a bajt, félórás keresés után végül szóltak a rendőröknek. Bartáné Tóth Mária, a Szegedi Óvodák Igazgatóságának vezetője a lapnak azt mondta, erre az esetre nincs mentség, egyértelmű, hogy mulasztás történt, és megérti a szülők indulatait is. Az érintett óvodai dolgozók írásbeli figyelmeztetést kaptak.

A rendőrség szerint a két gyermek eltűnéséről valamivel 11 óra előtt értesítették őket.  Állampolgári segítséggel nagyjából fél óra elteltével lettek meg. Az ügy kivizsgálása érdekében a Szegedi Rendőrkapitányság eljárást indított.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.