Oltsák be a kutyákat, a szuri nem okoz autizmust!

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

„A kutya nem lesz autista, kérjük, oltsák be őket!” - áll a brit állatorvosi szövetség legfrissebb közleményében.

A BVA azért kényszerült erre, mert futótűzként terjed a brit kutyagazdák között az a hoax, hiedelem, legenda, miszerint az oltás autizmus kialakulásához vezethet. 

Mint azt a Time magazin írja, ez a hiedelem 1998 óta tartja magát, akkor jelent meg egy erről szóló, ám azóta visszavont, cáfolt tanulmány arról, hogy a rubeola és a mumpsz elleni vakcinák autizmust okozhatnak. 

A tanulmány egyébként emberekről szólt elsősorban, kísérletek nem igazolták az állításokat, állatokra nem tért ki egyáltalán, és a BVA szerint továbbra sincs semmiféle tudományos bizonyíték, amely alátámasztaná a hidelmet. (TIME)Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.