Évi 135 milliós pluszt jelent, hogy külön frakciót alakít az MSZP és a Párbeszéd

POLITIKA
2018 április 30., 05:53
comments 175

"A kettő több, mint az egy," indokolta az MSZP és a Párbeszéd frakciószövetségét vezető Tóth Bertalan, hogy miért alakítanak két képviselőcsoportot a Parlamentben. A Blikk kiszámolta

évi 135 milliós pluszt jelent, hogy a két párt két frakciót alakít az Országgyűlésben.

A Párbeszédnek hiába csak három képviselője került be, a melléjük ülő szocialista Burány Sándorral és liberális Bősz Anettel már megalakíthatják csoportjukat. A Blikk kalkulációja szerint így a működési kiadásokra havi 7,5 millióval több jut, és öt emberrel többet tudnak alkalmazni, mint ha egyetlen frakcióban ülnének húsz emberrel. Sőt, két párbeszédes politikus jobban is jár, hiszen ők jogosultak lesznek a frakcióvezetői, illetve frakcióvezető-helyettesi fizetésre is. Előbbi havi 1,3 millió, utóbbi havi 1 millió forint.

A többi párt éves bevétele az Országgyűlés felől a következi ciklusban:

  • Fidesz-KDNP 133 képviselő után 360 millió forint + 90 millió forint a frakciónak,
  • Jobbik 26 képviselő után 93 millió forint forint + 90 millió a frakciónak,
  • LMP 9 képviselő után 32,4 millió forint + 90 millió a frakciónak,
  • DK 8 képviselő után 28,8 millió + 90 millió a frakciónak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.