Évi 135 milliós pluszt jelent, hogy külön frakciót alakít az MSZP és a Párbeszéd

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

"A kettő több, mint az egy," indokolta az MSZP és a Párbeszéd frakciószövetségét vezető Tóth Bertalan, hogy miért alakítanak két képviselőcsoportot a Parlamentben. A Blikk kiszámolta 

évi 135 milliós pluszt jelent, hogy a két párt két frakciót alakít az Országgyűlésben.

A Párbeszédnek hiába csak három képviselője került be, a melléjük ülő szocialista Burány Sándorral és liberális Bősz Anettel már megalakíthatják csoportjukat. A Blikk kalkulációja szerint így a működési kiadásokra havi 7,5 millióval több jut, és öt emberrel többet tudnak alkalmazni, mint ha egyetlen frakcióban ülnének húsz emberrel. Sőt, két párbeszédes politikus jobban is jár, hiszen ők jogosultak lesznek a frakcióvezetői, illetve frakcióvezető-helyettesi fizetésre is. Előbbi havi 1,3 millió, utóbbi havi 1 millió forint. 

A többi párt éves bevétele az Országgyűlés felől a következi ciklusban:

  • Fidesz-KDNP 133 képviselő után 360 millió forint + 90 millió forint a frakciónak,
  • Jobbik 26 képviselő után 93 millió forint forint + 90 millió a frakciónak,
  • LMP 9 képviselő után 32,4 millió forint + 90 millió a frakciónak,
  • DK 8 képviselő után 28,8 millió + 90 millió a frakciónak.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.