Megpróbált belefulladni a medencébe, a rendőrök kimentették, erre ő beperelte őket

2018 április 30., hétfő 14:56
115

Amikor két éve vezetőasszisztensi állást kapott egy medencénél a virginiai Fairfaxben, Mateusz Fijalkowski alig beszélt angolul, és úszni sem tudott. A most 23 éves lengyel férfi, aki egy nyári programmal érkezett az Egyesült Államokba, az idő nagy részét kórházban kellett, hogy töltse. Most pert indított az őt megmentő rendőrök és a vízi mentő ellen.

A bipoláris Fijalkowski több mint két percre elmerült a vízben, miközben nyolc rendőr állta körül a medencét, és nézte tétlenül a férfit, miközben a segítségére siető életmentőt is megállították. A rendőrség szerint helyesen cselekedtek: az életmentőt és magukat is megvédték a zavarodott Fijalkowskitól. Amikor végül kihúzták, a férfi már nem lélegzett, és pulzusa sem volt.

Az incidenst fel is vették:

„A rendőrök hagyták, hogy a szemük előtt süllyedjek el” – írta Fijalkowski egy emailben lengyelül. „Örülök, hogy végül belátták, hogy nem hagyhatnak megfulladni, de nem köszönöm meg nekik, hogy hagyták, hogy – klinikailag – meghaljak, a szemük előtt.” Azért perel, mert a kórházi számlája több mint 100 ezer dollárt tett ki.

A rendőrség nem hiszi el ezt a fordulatot. „Megmentették az életét – nem halt meg. Beperelsz valakit, aki megmentette az életedet?” – mondta egy interjúban a Fairfax megyei Rendőrség vezetője, Edwin C. Roessler Jr., aki szerint a rendőrök és az életmentő is belefulladhatott volna a vízbe, ha korábban közbelépnek.

További részletek a Washington Poston.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt