Összeülnek a baloldali pártok, hogy a budapesti időközi választásokról egyeztessenek

Budapest
2018 április 30., 04:07
comments 182

A Népszava úgy értesült, hogy szerdán ülnek össze a baloldali pártok, hogy a budapesti időközi választásokról egyeztessenek. A szocialista Horváth Csaba a múlt héten hívta közös asztalhoz a DK-t, a Párbeszédet, a Momentumot, az LMP-t, 

a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot és a Liberálisokat,

hogy egy esetleges előválasztásról tárgyaljanak. A lapnak Horváth elmondta: elég hűvösen fogadták a pártok az ötletét. 

"Nem mondanám, hogy boldoggá tettem a pártokat az előválasztás ötletével, de a cél ettől függetlenül még ugyanaz: egy jelölt álljon majd a Fidesz indulójával szemben. Még egyszer nem fordulhat elő, hogy a választások előtt egy nappal még mindig a visszalépésekről egyezkednek a pártok,"

tette hozzá. Ennek ellenére a pártok jelezték, hogy ott lesznek az egyeztetésen szerdán.

Az országgyűlési választásokon győztes két fővárosi polgármester miatt lesz időközi választás Józsefvárosban, illetve a XV. kerületben. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.