Épp időben: meghirdette az ellenállást az MSZP

POLITIKA
2018 május 01., 14:20
comments 253

photo_camera Kunhalmi Ágnes soha nem adná fel Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A Városligetben tartotta menetrend szerinti május 1-i majálisát a frissen tönkrevert, de a párt vezető politikusai az MTI tudósítása alapján nem tűntek különösebben csüggedtnek, nagy vehemenciával és eltökéltséggel beszéltek az előttük álló feladatokról. 

Az MSZP-nek egyelőre nincs elnöke, de a legesélyesebbnek többen is a párt fővárosi szárnyához tartozó Kunhalmi Ágnest tartják, aki arról beszélt az egybegyűlteknek, hogy az ellenzéki ellenállást nem szabad feladni, annak egyetlen kritikus feltétele pedig a zösszefogás, ami nem csodafegyver, de szükséges előfeltétele a változásnak. 

Szerinte nem szabad hagyni, hogy az ellenzéket maga alá temesse a frusztráció, de nem mehetnek úgy a dolgok mint eddig, és „ki kell jönni a gödörből”.

Nála csak Hiller István mondott eredetibb gondolatokat. Szerinte ott kéne kezdeni, hogy ellenállásnak nevezzük az ellenzéket. Elhangzott még, hogy az új kampány mindig a választás másnapján kezdődik, továbbá, hogy nem elég 2021-ben elkezdeni összekalapálni a zösszefogást. 

Kijelölte a feladatot is, ami pedig  a magyar baloldal, a demokratikus oldal újjászervezése a feladat. Igen, elhangzott az is, hogy 

a baloldali politikusoknak nemcsak május 1-jén, hanem minden hétvégén az emberek között, az utcán kell lenniük.

A további fellépők már inkább saját sztorijukra fókuszáltak. Ujhelyi István EP-képviselő mozgalmat indított (!) hogy százezer szószólót találjon, akik elviszik a magyar emberekhez a Brüsszel ellen riogató propaganda helyett a valódi híreket, Horváth Csaba pedig tarlósozott egy kicsit. Aki szereti az ilyesmit, itt visszanézheti:

link Forrás

Volt még  egészségpolitikáról és a biztonságos időskorról szóló politikai fórum, játszóház, vattacukor és jó hangulat is. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.