Épp időben: meghirdette az ellenállást az MSZP

2018 május 1., kedd 14:20
256

Kunhalmi Ágnes soha nem adná fel Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A Városligetben tartotta menetrend szerinti május 1-i majálisát a frissen tönkrevert, de a párt vezető politikusai az MTI tudósítása alapján nem tűntek különösebben csüggedtnek, nagy vehemenciával és eltökéltséggel beszéltek az előttük álló feladatokról. 

Az MSZP-nek egyelőre nincs elnöke, de a legesélyesebbnek többen is a párt fővárosi szárnyához tartozó Kunhalmi Ágnest tartják, aki arról beszélt az egybegyűlteknek, hogy az ellenzéki ellenállást nem szabad feladni, annak egyetlen kritikus feltétele pedig a zösszefogás, ami nem csodafegyver, de szükséges előfeltétele a változásnak. 

Szerinte nem szabad hagyni, hogy az ellenzéket maga alá temesse a frusztráció, de nem mehetnek úgy a dolgok mint eddig, és „ki kell jönni a gödörből”.

Nála csak Hiller István mondott eredetibb gondolatokat. Szerinte ott kéne kezdeni, hogy ellenállásnak nevezzük az ellenzéket. Elhangzott még, hogy az új kampány mindig a választás másnapján kezdődik, továbbá, hogy nem elég 2021-ben elkezdeni összekalapálni a zösszefogást. 

Kijelölte a feladatot is, ami pedig  a magyar baloldal, a demokratikus oldal újjászervezése a feladat. Igen, elhangzott az is, hogy 

a baloldali politikusoknak nemcsak május 1-jén, hanem minden hétvégén az emberek között, az utcán kell lenniük.

A további fellépők már inkább saját sztorijukra fókuszáltak. Ujhelyi István EP-képviselő mozgalmat indított (!) hogy százezer szószólót találjon, akik elviszik a magyar emberekhez a Brüsszel ellen riogató propaganda helyett a valódi híreket, Horváth Csaba pedig tarlósozott egy kicsit. Aki szereti az ilyesmit, itt visszanézheti:

Volt még  egészségpolitikáról és a biztonságos időskorról szóló politikai fórum, játszóház, vattacukor és jó hangulat is. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt