Kártérítésért perli Harvey Weinsteint Ashley Judd

Ashley Judd Kalifornia Profi Üzletasszonyainak 29. Éves Konferenciáján 2018. április 24-én San Franciscóban.Fotó: JUSTIN SULLIVAN/AFP

Rágalmazás és szexuális zaklatás mellett karrierlehetőségei ellehetetlenítése miatt is beperelte Harvey Weinsteint Ashley Judd. A színésznő az elsők között vádolta szexuális zaklatással a hollywoodi mogult.

"Weinstein arra használta szórakoztatóipari befolyását, hogy megkárosítsa Judd hírnevét és korlátozza munkavállalási lehetőségeit" - áll a keresetben. Judd ugyanis nem volt hajlandó teljesíteni Weinstein szexuális igényeit, ezért állítása szerint a producer ott tett keresztbe neki, ahol csak tudott.

Judd vádjait Peter Jackson, a Gyűrűk ura rendezője is megerősítette. Jackson még tavaly nyilatkozott arról, hogy szerette volna szerződtetni a színésznőt 1998-as filmje egyik szerepére, de nem tehette, mert a filmet finanszírozó Weinstein Company "feketelistázta" a színésznőt. Jackson szerint maga Weinstein mondta neki, hogy Judd-dal "rémálom" a közös munka.

Weinstein tagadja, hogy bármilyen szerepe lett volna a Gyűrűk ura szereplőválogatásában. Szóvivője szerint Weinstein "nem rágalmazta Juddot, és sose akadályozta karrierjét".

Ha sikerrel jár, Judd a kártérítést a Weinstein-botrány nyomán indult, a nők szexuális zaklatása ellen küzdő Time's Up mozgalom javára tervezi felajánlani, hogy abból finanszírozhassák a többi áldozat pereit. (Via BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.