Kártérítésért perli Harvey Weinsteint Ashley Judd

2018 május 1., kedd 9:56
150
Ashley Judd Kalifornia Profi Üzletasszonyainak 29. Éves Konferenciáján 2018. április 24-én San Franciscóban. Fotó: JUSTIN SULLIVAN/AFP

Rágalmazás és szexuális zaklatás mellett karrierlehetőségei ellehetetlenítése miatt is beperelte Harvey Weinsteint Ashley Judd. A színésznő az elsők között vádolta szexuális zaklatással a hollywoodi mogult.

"Weinstein arra használta szórakoztatóipari befolyását, hogy megkárosítsa Judd hírnevét és korlátozza munkavállalási lehetőségeit" - áll a keresetben. Judd ugyanis nem volt hajlandó teljesíteni Weinstein szexuális igényeit, ezért állítása szerint a producer ott tett keresztbe neki, ahol csak tudott.

Judd vádjait Peter Jackson, a Gyűrűk ura rendezője is megerősítette. Jackson még tavaly nyilatkozott arról, hogy szerette volna szerződtetni a színésznőt 1998-as filmje egyik szerepére, de nem tehette, mert a filmet finanszírozó Weinstein Company "feketelistázta" a színésznőt. Jackson szerint maga Weinstein mondta neki, hogy Judd-dal "rémálom" a közös munka.

Weinstein tagadja, hogy bármilyen szerepe lett volna a Gyűrűk ura szereplőválogatásában. Szóvivője szerint Weinstein "nem rágalmazta Juddot, és sose akadályozta karrierjét".

Ha sikerrel jár, Judd a kártérítést a Weinstein-botrány nyomán indult, a nők szexuális zaklatása ellen küzdő Time's Up mozgalom javára tervezi felajánlani, hogy abból finanszírozhassák a többi áldozat pereit. (Via BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt