Szélvihar tombolt a svájci hegyekben, hatan életüket vesztették

Komoly vihar csapott le Svájcra vasárnap, a hirtelen zordra fordult időjárás hat halálos áldozatot követelt. Négy síelő és két hegymászó vesztette életét.

A Pigne d'Arolla, ahol négy síelő vesztette életét a vasárnapi szélviharban.Fotó: HANDOUT/AFP

A síelők egy 14 fős csoport tagjai voltak. A csapatnak nem sikerült elérni a 3000 méteres magasság feletti menedékházat. Egyikük szakadékba zuhant, hárman megfagytak. Öt túlélőt súlyos állapotban szállítottak kórházba. A csoport tagjai franciák, olaszok és németek voltak, az áldozatok nemzetiségéről nem érkezett jelentés.

Ahogy a két hegymászót se azonosították még, róluk csak annyit tudni, hogy 21, illetve 22 évesek voltak, és bár megpróbálták felkutatni őket, a mentést a rossz idő lehetetlenné tette.

A 14 síelő eltűnéséről a menedékház személyzete értesítette a hatóságokat hétfőn, miután nem érkeztek meg időben. A hatóságok hét helikoptert indítottak a keresésükre. (Via BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.