209 zavargót vettek őrizetbe Párizsban május 1-én

külföld
2018 május 02., 07:28
comments 35
A zavargások egyik lírai pillanata.
photo_camera A zavargások egyik lírai pillanata. Fotó: Yann Castanier/Hans Lucas

209 embert vettek őrizetbe a francia rendőrök a május 1-i párizsi zavargások során. A szélsőbaloldali és anarchista zavargók kirakatokat törtek, üzleteket és autókat gyújtogattak. A jelentések szerint a zavargók a szakszervezetek hagyományos május 1-i felvonulását akarták megzavarni.

link Forrás

A BBC-nek nyilatkozó rendőrségi források szerint úgy 1200, feketébe öltözött, arcát eltakaró anarchista zavarta meg a felvonulást. Teljesen feldúlták az Austerlitz vasútállomás melletti McDonald's-ot és egy közeli autókereskedést is. A rendőrség vízágyúkat és könnygázt vetett be ellenük.

Az összecsapásokban négyen, köztük egy rendőr szenvedtek könnyebb sérüléseket. (Via Time, AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.