Budapesten zaklatta Weinstein, állítja egy amerikai producer

bűnügy
2018 május 02., 08:16
comments 67

Beperelte Harvey Weinsteint a Marco Polo című Netflix-sorozat producere. Alexandra Canosa a Weinstein Companynél dolgozott, és állítása szerint 

Weinstein öt év alatt legalább kilencszer zaklatta szexuálisan vagy verbálisan, illetve megfenyegette, hogy ha beszél ezekről, akkor bosszút áll.

link Forrás

Canosa többször találkozott külföldön is Weinsteinnel, aki az eddigi zaklatási történetekből ismerős módon újra meg újra arra próbálta rávenni, hogy privát találkozóik legyenek, olyan helyen, ahol más nem látja őket. Ezek során

  • egy New York-i hotelszobában szexuálisan zaklatta, szidalmazta és fenyegette, 
  • Malajziában szexuálisan zaklatta és megerőszakolta,
  • Budapesten pedig Weinstein a szobájában „bántalmazta fizikailag és verbálisan”

- áll a periratban. A Marco Polo a világ egyik legdrágább sorozata volt, azért is, mert sokat költözött a forgatás: az első évadot részben Malajziában, a másodikat Budapesten forgatták.

Canosa szerint 2017 augusztusában, tehát a tavalyi év egyik legnagyobb botrányát kirobbantó cikkek készülése idején Weinstein megfenyegette, hogy maradjon csendben.

A majdnem száz nő által zaklatással vádolt producer ügyvédje a CNN-nek küldött közleményben tagadta a vádakat, és azt írta, hogy a férfi és a nő között csak „konszenzuális kapcsolat” volt. Egy órával később új közleményt küldött, amiben már nem szerepel semmi az állítólagosan kölcsönösségen alapuló kapcsolatról. Weinstein jogászai nem válaszoltak a kérdésre, hogy miért ez gyors a változás. (via hvg.hu, CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.