"Egy hölgy fejét 17 öltéssel kellett összevarrni"

ÁLLAT
2018 május 02., 03:57
comments 129

A Morisset kórház kertje, mely csupán két órányi vonatútra van Sydney-től, az elmúlt években népszerű turistacélpont lett. Erről leginkább az útikönyvek és utazóblogok tehetnek, melyek lelkesen írnak a füves lankákon tanyázó kenguruhordáról. A vad kenguruk csapatát "imádnivalóként" jellemzik, és azt állítják, hogy az állatok "elég szelídek ahhoz, hogy akár közösen fotózkodhassunk velük".

link Forrás

A valóság ennél persze sokkal brutálisabb. "Minden nap lerúgnak vagy szétkarmolnak valakit" - mesélte az ausztrál ABC televíziónak Shane Lewis, a turistákat fuvarozó Kroosn Shuttle Service sofőrje. Lewis egy ideje rendszeresen dokumentálja a súlyos sérüléseket, amiket a kenguruk okoznak a gyanútlan turistáknak, akik mindenféle finomsággal próbálják magukhoz édesgetni az állatokat.

link Forrás

Amik bizonyos ételekre annyira ráindulnak, hogy megállítani se lehet őket. "Ezek a kenguruk hetente legalább kétezer turistát látnak. De nyilván nincs szükségük heti kétezer répára, banánra, csipszre vagy sütire" - mondta. Mert a turisták nemcsak gyümölcsökkel, hanem néha gyorséttermi kajákkal is etetik a kengurukat, amik ettől teljesen megvadulnak. "Volt egy fickó, akit kis híján kibeleztek. Pedig ő még csak nem is etette az állatokat, csak pont egy McDonald's-ból érkeztek. Fogalmam sincs, hogy ezt érezte-e rajta, de a kenguru egyszerűen rátámadt" - mesélte.

link Forrás

A szakértők szerint a folyamatos kitettség miatt a kenguruk már nem félnek az emberektől, viszont egyre inkább éheznek a turistáktól szerezhető, a természetben fel nem lelhető táplálékra. "Ha már kaptak száz répát az életükben, akkor ha meglátnak egy répát, elveszik. És ha meg akarják szerezni a répát, elég agresszívek is lehetnek. Rúgnak, karmolnak, és ezzel elég komoly sérüléseket okozhatnak. Lewis, a sofőr a maga módján próbálja felhívni erre utasai figyelmét, az indulás előtt megmutatja nekik a horrorisztikus sérülésekről készült képeket. Ezután utasai általában gondosan elpakolják az eredetileg a kenguruknak szánt finomságokat, és a csomagot a buszon hagyják. (Via ABC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.