Érd városa tényleg semmitől sem riadt vissza, hogy a megfelelő cég szerelhesse fel a lámpákat

POLITIKA
2018 május 2., 7:08
comments 99

Az Index részletes cikkben mutatta be az érdi közvilágítás elmúlt éveinek viszontagságos történetét. A T. Mészáros András fideszes polgármester vezette önkormányzat az egyik legfényesebben ragyogó példát hozta össze a lámpamutyik erős mezőnyében, az alábbi forgatókönyv szerint.

 • 2012-ig egy olyan cég üzemeltette Érd közvilágítását, amely rengeteg megbízást kapott fideszes önkormányzatoktól.
 • De pont abban az időszakban, amikor a cég vezetője, Makra József távozott, ezek a fideszes városvezetők elkezdték megtagadni a kifizetéseket és felbontani a szerződéseket.
 • Érd is így tett, és rohamtempóban, közbeszerzés nélkül leszerződött Makra József új cégével, a Grep Zrt-vel.
 • Következő évben Érd kiírta az üzemeltetési és lámpafelújítási pályázatot, amit nyílt közbeszerzésen pont a Grep nyert meg.
 • Csakhogy valamiért beltérre optimalizált, megbuherált lámpákat szereltek fel.
 • Nem meglepő módon ezeket a lámpákat Érdnek le kellett cserélnie, kiírtak hát egy újabb, másfél milliárdos közbeszerzést.
 • Amin egyetlen cég indult: a Grep.
 • Mindezek után Érd napelemes közvilágításra is kiírt egy közbeszerzést tavaly, amelyet az egyedüli érvényes pályázattal a Grep nyert el.

A 24.hu nemrég arról írt, hogy a Grep együttműködött Tiborcz István korábbi cégével, az önkormányzati megrendeléseket 10 milliárdos nagyságrendben behúzó Eliosszal. A cég szerepére az OLAF-jelentés is kitért, azt állítva, hogy rendszeresen „összejátszhatott” Tiborcz Istvánékkal.

Az Index cikkében sok más részlet mellett felbukkan még egy közvetítő is, amely megvette és továbbadta az Érdre szánt lámpákat a Grepnek. A sztori akkor kezdett el egy piti maffiafilmre hasonlítani, amikor ezt a kis autószerelő vállalkozást egy tetoválóművész eladta egy dombóvári DJ-nek, akinek a kezében eddig is sorra tűntek el különböző cégek.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

 1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
 2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
 3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt