Halála előtt még megkínozták és megerőszakolták a Nagybányán eltűnt ötéves kislányt

A Phoenix gyár elhagyott épületei. Itt gyilkolták meg hétfőn brutálisan az ötéves kislányt.Fotó: Google Street View

Holtan találták hétfő este a Nagybányáról aznap délben eltűnt ötéves kislányt, írja a Maszol. A román sajtó értesülései szerint a kislány a nagybányai Phoenix gyár környékén játszott. Családja este hét felé érzékelte eltűnését, testvérei indultak a keresésére.

Valamivel este 11 után bukkantak rá a félig lemeztelenített holttestére, melyen több sérülés is látható volt. A rendőrséget csak ezután értesítették.

Az első vizsgálatok szerint a kislányt megerőszakolták és megkínozták, mielőtt meggyilkolták. Halálát a törvényszéki orvosszakértők szerint a fejére mért erős ütés okozhatta. A gyilkosság helyszínéről vér- és DNS-mintákat vettek, kutyákat is bevetettek. A nyomozáshoz közel álló források szerint a gyanúsítottak köre 23 személyből áll, mindannyian kiskorúak molesztálásáért elítélt, majd szabadult személyek.

A Maszol szerint az első számú gyanúsított egy "ortodox pópa kinézetű", szakállas férfi, akit többször is láttak a környéken, amint cukorkával kínálgatta a játszadozó gyerekeket. (Maszol via Index)