Karácsony az egri börtönben: lemorzsázta a padlót, eltörték a karját

Az egri ügyészség most emelt vádat egy 50 éves fogvatartott nővel szemben, aki a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben tavaly karácsonykor eltörte egy zárkatársa karját. 

Az ügyészség közleménye szerint a vádlott december 25-én „dél körül végzett a zárka takarításával, ami aznap az ő feladata volt. Ezután kiment felseperni a folyosót is, ám mire visszatért, észlelte, hogy a helyiség néhány perccel korábban még tiszta padlója az asztal körül morzsás lett, ugyanis a cellatársai a távolléte alatt felszeletelték az ünnepi süteményt, melynek kisebb darabjai a földre hullottak. A takarítást végző nő ezt emelt hangon szóvá tette a zárkafelelősnek, akivel már korábban sem volt felhőtlen a viszonya. 

A zárka rendjéért felelős fogvatartott azzal nyugtatta háborgó cellatársát, hogy a morzsákat nem neki kell majd feltakarítani, ám kettőjük között ennek ellenére nézeteltérés alakult ki a történtek miatt. 

A vita során a sértett a vádlotthoz lépett azért, hogy kivegye a kezéből a partvist, melyre az támaszkodott, de a nő ezt nem engedte, hanem maga elé kapta az eszközt, és annak nyelével a másik asszony irányába ütött. A zárkafelelősnek sikerült két kézzel ráfogni a farúdra, amivel kivédte ugyan az ütést, de azt már nem tudta megakadályozni, hogy ellenfele a hajába markolva a földre rántsa őt. A vádlott ezután a padlón fekvő sértett fölé hajolt, és a fejét a zárka betonaljzatához verte mindaddig, amíg a többi fogvatartott közbe nem avatkozott.” 

Az ügyészség súlyos testi sértés bűntettével vádolja a különös visszaesőnek minősülő elkövetőt, és vele szemben főbüntetésül végrehajtandó börtön kiszabására tett indítványt. A vádlott jelenleg is börtönbüntetését tölti közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.