Továbbjutott a Liverpool

Tbg
bajnokok ligája
2018 május 02., 18:51
comments 65

A Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján nem tudott fordítani az otthon játszó AS Roma, és bár végül két góllal megnyerte a meccset, összesítésben a Liverpool jutott tovább a döntőbe.

A meccs eleje hasonlított az elődöntő első meccséhez: a Liverpool viszonylag könnyen szerzett három gólt - igaz ebből egy öngól volt, mindenesetre kényelmesen vezetett 0-1, majd 1-2-re. 

A 9. percben Sadio Mane talált be egy gyönyörű akcióból. Hat perccel később egy beadást fejelt véletlenül a saját kapujába James Milner, de hiába egyenlített ezzel a Roma, nem érződött, hogy négy gólt akarnának rúgni a Liverpoolnak, amely a 26. percben Georginio Wijnaldum jóvoltából újra vezetést szerzett.

A Roma tartotta jobban a labdát, pontosabban passzolt, de főleg a meccs első félidejében nem sokszor veszélyeztették az angolok kapuját.

Sadio Mane a 9. percben vezetést szerzett.
photo_camera Sadio Mane a 9. percben vezetést szerzett. Fotó: Giuseppe Maffia/NurPhoto
Radja Nainggolan 11-est lő.
photo_camera Radja Nainggolan 11-est lő. Fotó: Giuseppe Maffia/NurPhoto
James Milner Lorenzo Pellegrini és Stephan El Shaarawy között
photo_camera James Milner Lorenzo Pellegrini és Stephan El Shaarawy között Fotó: FILIPPO MONTEFORTE/AFP
Edin Dzeko gólöröme
photo_camera Edin Dzeko gólöröme Fotó: FILIPPO MONTEFORTE/AFP

A második félidőre némileg felpörögtek a hazaiak, Dzeko az 52. percben egyenlített, majd a legvégére egy gólos közelségbe kerültek a hosszabbításhoz: Radja Nainggolan óriási kapáslövéssel lőtte ki a bal alsó kapufát a 86. percben, majd egy kezezés miatt 11-est is érvényesített a 94-ben, de idő már nem maradt még egyre.

Végül a Roma 4-2-re nyerte a találkozót, de ez is kevés volt, hiszen a Liverpool 5-2-re nyert otthon, így ők küzdhetnek meg a Real Madriddal a Bajnokok Ligája döntőjében május 26-án Kijevben. A Liverpool nyolcadik alkalommal került BL-döntőbe.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.