Vajon mire gondolhatott Emmanuel Macron, amikor "ízletesnek" nevezte az ausztrál kormányfő nejét?

külföld
2018 május 02., 09:57
comments 109
Emmanuel Macron és Malcolm Turnbull műtárgyakat csodálnak az Új-dél-walesi Művészeti Galériában.
photo_camera Emmanuel Macron és Malcolm Turnbull műtárgyakat csodálnak az Új-dél-walesi Művészeti Galériában. Fotó: LUDOVIC MARIN/AFP

"Szeretném megköszönni a szíves vendéglátást. Köszönöm önnek és ízletes nejének!" - zárta mindenki nagy meglepetésére ausztráliai látogatásán az ausztrál miniszterelnökkel, Malcolm Turnbullal közös sajtótájékoztatóját Emmanuel Macron. Lett is nagy vidámság. "Kiemelheted a fickót Franciaországból, de..." - írta rögtön a történtek után Alice Workman ausztrál újságíró a Twitteren.

Hogy miért mondta ezt Macron, azt csak találgatni lehet. Vannak, akik szerint, bár mindezt fapofával tette, Macron csak tréfálkozott. A tavalyi év egyik emlékezetes pillanata volt, amikor Donald Trump franciaországi látogatásán alaposan végigmérte Macron nejét, és megjegyezte, hogy milyen jó állapotban van. Macron a múlt héten Washingtonban járt, lehet, hogy ez ébresztett benne emlékeket.

Ennél prózaibb magyarázat is adódik. A francia delicieux kifejezésre használhatta az angol delicioust, de míg az utóbbi csak ízletest jelent, az előbbi elbűvölőt (delightful) is. (Via AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.