Vajon mire gondolhatott Emmanuel Macron, amikor "ízletesnek" nevezte az ausztrál kormányfő nejét?

Emmanuel Macron és Malcolm Turnbull műtárgyakat csodálnak az Új-dél-walesi Művészeti Galériában.Fotó: LUDOVIC MARIN/AFP

"Szeretném megköszönni a szíves vendéglátást. Köszönöm önnek és ízletes nejének!" - zárta mindenki nagy meglepetésére ausztráliai látogatásán az ausztrál miniszterelnökkel, Malcolm Turnbullal közös sajtótájékoztatóját Emmanuel Macron. Lett is nagy vidámság. "Kiemelheted a fickót Franciaországból, de..." - írta rögtön a történtek után Alice Workman ausztrál újságíró a Twitteren.

Hogy miért mondta ezt Macron, azt csak találgatni lehet. Vannak, akik szerint, bár mindezt fapofával tette, Macron csak tréfálkozott. A tavalyi év egyik emlékezetes pillanata volt, amikor Donald Trump franciaországi látogatásán alaposan végigmérte Macron nejét, és megjegyezte, hogy milyen jó állapotban van. Macron a múlt héten Washingtonban járt, lehet, hogy ez ébresztett benne emlékeket.

Ennél prózaibb magyarázat is adódik. A francia delicieux kifejezésre használhatta az angol delicioust, de míg az utóbbi csak ízletest jelent, az előbbi elbűvölőt (delightful) is. (Via AP)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.