A brit katonai rendőrség ásatásokat kezdett egy nyugat-németországi folyóparton egy 36 éve eltűnt kislányt keresve

eltűnt
2018 május 03., 15:23

Az ásást hétfőn kezdték el a Paderborn melletti Alme-folyó partján, és a keresés öt hétig is eltarthat – közölték újságírókkal a helyszínen.

A helyszínelők olyan tárgyakat keresnek, például ruhamaradványokat, amik az eltűnt gyerekhez köthetők, sőt úgy vélik, akár a kislányt is megtalálhatják.

Az új keresést a tanúvallomások és halottkémi vizsgálatok friss elemzése nyomán rendelték el.

A kis Katrice Lee, egy Németországban állomásozó brit katona kislánya a második születésnapján, 1981. november 28-án tűnt el egy brit katonai szupermarketből, ahol az édesanyja a gyerekeivel éppen a születésnapra vásárolt finomságokat. Az anya elmondása szerint a kisebbik lánya az alatt a kevesebb mint 1 perc alatt tűnt el, amikor ő visszaszaladt egy chipsért.

A ma 68 éves apa, Richard Lee azt mondta, hogy apaként azt reméli, a nyomozók nem találnak semmit, mert akkor csak az a feltételezés marad, hogy a gyereket elrabolták, és talán még életben van.

Jobbra Richard Lee, balra Richard O'Leary, a brit katonai rendőrség tagja.
photo_camera Jobbra Richard Lee, balra Richard O'Leary, a brit katonai rendőrség tagja. Fotó: Guido Kirchner/dpa/AFP

A hatóságok közzétettek egy fotót arról, hogyan nézhet ki napjainkban az eltűnt Katrice, amennyiben életben van. Közzétették egy gyanúsított fantomképét is.

A nyomozás középpontjában áll egy zöld autó is, mivel egy szemtanú az eltűnés utáni napon egy férfit látott egy kisgyerekkel egy zöld autóban. Megpróbálják felkutatni azt az 500 embert is, akinek annak idején zöld autója volt a környéken.

A család szerint a hatóságok „megbocsáthatatlan” hibákat és mulasztásokat követtek el a nyomozás kezdetén. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.