A brit katonai rendőrség ásatásokat kezdett egy nyugat-németországi folyóparton egy 36 éve eltűnt kislányt keresve

2018 május 3., csütörtök 15:23
27

Az ásást hétfőn kezdték el a Paderborn melletti Alme-folyó partján, és a keresés öt hétig is eltarthat – közölték újságírókkal a helyszínen.

A helyszínelők olyan tárgyakat keresnek, például ruhamaradványokat, amik az eltűnt gyerekhez köthetők, sőt úgy vélik, akár a kislányt is megtalálhatják.

Az új keresést a tanúvallomások és halottkémi vizsgálatok friss elemzése nyomán rendelték el.

A kis Katrice Lee, egy Németországban állomásozó brit katona kislánya a második születésnapján, 1981. november 28-án tűnt el egy brit katonai szupermarketből, ahol az édesanyja a gyerekeivel éppen a születésnapra vásárolt finomságokat. Az anya elmondása szerint a kisebbik lánya az alatt a kevesebb mint 1 perc alatt tűnt el, amikor ő visszaszaladt egy chipsért.

A ma 68 éves apa, Richard Lee azt mondta, hogy apaként azt reméli, a nyomozók nem találnak semmit, mert akkor csak az a feltételezés marad, hogy a gyereket elrabolták, és talán még életben van.

Jobbra Richard Lee, balra Richard O'Leary, a brit katonai rendőrség tagja. Fotó: Guido Kirchner/dpa/AFP

A hatóságok közzétettek egy fotót arról, hogyan nézhet ki napjainkban az eltűnt Katrice, amennyiben életben van. Közzétették egy gyanúsított fantomképét is.

A nyomozás középpontjában áll egy zöld autó is, mivel egy szemtanú az eltűnés utáni napon egy férfit látott egy kisgyerekkel egy zöld autóban. Megpróbálják felkutatni azt az 500 embert is, akinek annak idején zöld autója volt a környéken.

A család szerint a hatóságok „megbocsáthatatlan” hibákat és mulasztásokat követtek el a nyomozás kezdetén. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt