Már halottnak nyilvánították az eltűnt budapesti nőt, amikor láncokkal a lábán előkerült

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

2010-ben tűnt egy el budapesti nő, akkor már sokadszor, mire hat éven át eltűntként tartották számon - majd halottnak nyilvánították. 

2017 júniusában viszont előkerült Vecsésen, láncokkal és lakattal a lábán. A nőt egy élelmiszerüzletnél vették észre, „szemmel láthatóan alultáplált és elhanyagolt” volt.

Rendőrségi nyomozás indult, és kiderült, 2010-ben megismerkedett egy férfival és annak élettársával, akik meghívták magukhoz. Az ügyészség szerint a nő önként ment hozzájuk Monorierdőre, majd egy pincében kialakított lakrészben élt, ahol a ház körül dolgozott.

Többször is próbált elmenni, de mindig megtalálták, és visszavitték, egy idő után pedig leláncolták és bezárták. Egy alkalommal, amikor egyedül hagyták otthon, sikerült leszerelnie a láncot és elmenekülnie. 

A Monori Járási Ügyészség most vádat emelt: személyi szabadság megsértésének bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja a férfit és élettársát. (Index)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.