Sietni kellett a határidő miatt, kivágták a diófasort a bicikliút építése közben

belföld
2018 május 03., 07:01
comments 244
link Forrás

Sárvár és Rábasömjén között bicikliút épül, és, ahogy a fenti videón is látszik, eközben egy komplett diófasort is kivágtak.

Az RTL Klub Híradó megkérdezte, hogy miért választották ezt a módszert, Máhr Tivadar, Sárvár alpolgármestere pedig azt mondta:

nem volt más lehetőségük, ugyanis az út mellett csak egy keskeny sáv volt az önkormányzat tulajdonában. 

A bicikliút pedig pályázati támogatásból készül, az építést így október 31-ig be kell fejezni. Az alpolgármester szerint ennyi idő alatt pedig nem tudták volna a telektulajdonosoktól megvenni ezeket a telekrészeket. A helyiek örülnek a kerékpárútnak, de azt mondják, a fasort meg kellett volna menteni. Összesen 14 fát döntöttek ki, az önkormányzat azt ígéri, kétszer annyit fognak ültetni helyettük. (Nyugat.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.