A sztrájkolók miatt lemondott az Air France-KLM vezére

A légitársaság vezérigazgatója, Jean-Marc Janaillac péntek délután jelentette be lemondását, miután a vállalat francia, sztrájkoló személyzete nemet mondott a legutóbbi fizetésemelési ajánlatra. 

Fotó: GEOFFROY VAN DER HASSELT/AFP

A vállalat ajánlatáról a francia személyzet szavazott, 55 százalékuk mondott rá nemet. 

Európa egyik legnagyobb légitársaságának működését hetek óta sztrájkok bénítják. A héten csütörtökön és pénteken voltak munkabeszüntetések. Ez volt a 12. munkabeszüntetés a fizetésemelés érdekében februárban indított tiltakozás során. A légitársaság vezetőségének tájékoztatása szerint azonban az előző sztrájknapok után, amikor is a járatoknak átlagosan 75 százaléka közlekedett, csütörtökön 85 százalékuk elindul, miután a pilóták már kisebb számban vesznek részt a megmozdulásban (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.