Jogtalanul vágták ki a margitszigeti fákat a teniszpálya bontásakor

Rengeteg fát vágtak ki a Margitszigeten a teniszpálya bontását végző cég munkásai, a Főváros szerint jogtalanul. A HVG szerint az önkormányzat csak az épületek bontására bólintott rá, másra nem. 

"Nem adtunk tehát engedélyt vagy hozzájárulást fák és fásszárú növények kivágásához, illetve bármiféle új felépítmény előkészítési és kivitelezési munkálataihoz sem, hiszen nem léteznek még konszenzuson alapuló tervek,"

írja a lap. Az, hogy épül-e 26 méteres magas teniszcsarnok a Margitszigeten, továbbra sem egyértelmű. Budapest nem adott rá ki engedélyt, a törvényt Áder János megvétózta. A Magyar Teniszszövetség szűkszavúan annyit közölt: ők az ATP-vel és a kormánnyal kötött szerződésüknek megfelelően járnak el. Hogy ez mit is jelent pontosan, rejtély. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.