Jogtalanul vágták ki a margitszigeti fákat a teniszpálya bontásakor

Budapest
2018 május 04., 11:03
comments 120

Rengeteg fát vágtak ki a Margitszigeten a teniszpálya bontását végző cég munkásai, a Főváros szerint jogtalanul. A HVG szerint az önkormányzat csak az épületek bontására bólintott rá, másra nem.

"Nem adtunk tehát engedélyt vagy hozzájárulást fák és fásszárú növények kivágásához, illetve bármiféle új felépítmény előkészítési és kivitelezési munkálataihoz sem, hiszen nem léteznek még konszenzuson alapuló tervek,"

írja a lap. Az, hogy épül-e 26 méteres magas teniszcsarnok a Margitszigeten, továbbra sem egyértelmű. Budapest nem adott rá ki engedélyt, a törvényt Áder János megvétózta. A Magyar Teniszszövetség szűkszavúan annyit közölt: ők az ATP-vel és a kormánnyal kötött szerződésüknek megfelelően járnak el. Hogy ez mit is jelent pontosan, rejtély.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.